James Arthur
Volledig scherm
© James Arthur

Haal de zakdoeken maar boven: hooikoortsseizoen is begonnen

Slecht nieuws voor wie aan hooikoorts lijdt: het stuifmeelseizoen is officieel begonnen. Dat meldt het Instituut voor gezondheid Sciensano. Mensen die allergisch zijn kunnen de komende dagen dus een aantal symptomen verwachten. Afhankelijk van het weer kunnen de hoeveelheden grassenstuifmeel in de lucht snel toenemen. 

6 reacties

 • Ben Vandam

  1 maand geleden
  Met 10 dagen regen valt dat reuze mee hoor!!
 • Christiaan Vernist

  1 maand geleden
  Jan dat werkt niet bij iedereen oa bij mij. Denk zelfs bij de meeste niet als ik personen hoor die last hebben van hooikoorts. Ze zeggen praktisch allemaal niks helpt. Bij sommigen vermindert het wel de symptomen.
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Dat probleem is goed te bestrijden met een antihistaminicum, vrij verkrijgbaar bij de apotheek.
 • René Mattyns

  1 maand geleden
  Ik heb me een luchtreiniger aangeschaft, want hier vliegt wat rond van natuur
 • Monique Moens

  1 maand geleden
  Is al lang bezig. Met dagen zo ellendig als bij griepaanval. Nul energie. En de Lente is de mooiste tijd van het jaar vind ik. Maar soms niks genieten. Raar in de jaren 60 en 70 hoorde je bijna nooit van hooikoorts. Nu zo veel mensen. Onze welvaart brengt niet alleen leuke dingen, ons immuunsysteem wordt serieus ondermijnt.
 1. Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties”
  3

  Van Gucht roept op om voorzich­tig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccina­ties”

  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!