Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Tetra images RF

Gynaecologen roepen zwangere vrouwen op om zich te laten vaccineren

Vaccinatie tegen Covid-19 houdt geen gekende risico's in voor zwangere vrouwen. Dat was de boodschap van twee gynaecologen tijdens het wekelijkse infomoment van de taskforce vaccinatie vandaag. Vaccineren is ook volkomen veilig bij borstvoeding en bij vrouwen die zwanger willen worden. “Er is géén risico op verminderde vruchtbaarheid”, klinkt het.

 1. Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschuldigt huis te decoreren met “posters van massamoordenaars”
  140

  Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschul­digt huis te decoreren met “posters van massamoor­de­naars”

  Twitter heeft het account van Tom Van Grieken vergrendeld nadat hij er de voorzitter van Vooruit in het district Antwerpen van beschuldigde zijn huis te decoreren “met posters van massamoordenaars zoals Stalin en andere communistische propaganda”. In een reactie bij HLN Live maakt de Vlaams Belang-voorzitter duidelijk dat hij absoluut niet van plan is zijn tweet te verwijderen. “Ik word monddood gemaakt door een Amerikaanse multinational", klinkt het.
 2. Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “constructieve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reservelijst te zetten
  Olympische Spelen
  45

  Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “construc­tie­ve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reserve­lijst te zetten

  De tijd dringt voor de Belgische olympiërs om een vaccin te krijgen, maar groen licht kregen ze nog steeds niet. Het BOIC onderhandelde vrijdag daarover met het kabinet van premier Alexander De Croo. “Die gesprekken waren zeer constructief”, zegt het BOIC, dat zijn atleten intussen wel aanraadt op de reservelijst te laten zetten.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Half miljoen vaccins in voorraad, maar grote versnelling campagne in het verschiet: “Alles is ingepland”
  PREMIUM

  Half miljoen vaccins in voorraad, maar grote versnel­ling campagne in het verschiet: “Alles is ingepland”

  België heeft tot op vandaag 1.280.543 dosissen van een van de drie coronavaccins ontvangen. 757.229 daarvan zijn er volgens de laatste cijfers toegediend, wat betekent dat er dus een overschot van meer dan 500.000 dosissen in voorraad zit. De taskforce Vaccinatie verzekert dat er van ‘dode stock' echter geen sprake is, en dat zo goed als de volledige voorraad geprogrammeerd staat voor de komende twee weken. Alleen vraagt die programmatie tijd, zeggen zowel Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce, als het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel