Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Gynaecologen kanten zich in open brief tegen wijziging abortuswet

Tien gynaecologen uit Vlaanderen en Wallonië kanten zich in een open brief tegen het huidige voorstel voor nieuwe aanpassingen aan de abortuswet. Ze hekelen het haastige en voorbarige beslissingsproces en vinden de huidige wet bovendien voldoende. 

6 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 jaar geleden
  Versoepeling van het systeem kan mensen helpen wanneer er een probleem is. Zoals hier vermeld is het beter dat het hier gebeurd dan in Nederland!
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Leonarda Van Opbroecke De man kan ook inspanningen doen om het te voorkomen maar dat is dan alweer geen optie bij vele mannen. Ik ben een man.
 • Greta Van den broecke

  1 jaar geleden
  Groot gelijk. Met de NIP-test weet men al op 12 weken of het kindje in orde is. Een foetus van 18 weken beweegt al in de buik. En indien de zwangerschap ongewenst is, dat zal men toch ook wel vroeger weten zeker. Hebben onze politiekers echt geen belangrjker en dringender zaken om mee bezig te zijn dan de abortuswet aan te passen voor een 500-tal vrouwen per jaar die naar Nederland rijden om zich te laten aborteren?..
 • paul piens

  1 jaar geleden
  Deze mensen denken dat zij mogen beslissen wanneer een vrouw abortus mag hebben maar de vrouw in kwestie zelf niet. Wat een pretentie!
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Groot gelijk. Zonder tussenkomst van medische redenen hebben zwangere vrouwen tijd genoeg om de zwangerschap af te breken. In veel gevallen hadden ze ze ook kunnen voorkomen. Wie vraagt eigenlijk om die wetswijziging???
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt