Gwendolyn Rutten is de laatste voorzitter die koning Filip ontvangt.
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten is de laatste voorzitter die koning Filip ontvangt. © BELGA

Gwendolyn Rutten vertrokken bij de koning zonder enig commentaar: wie volgt Koen Geens op?

Koning Filip heeft een nieuw rondje consultaties met de partijvoorzitters afgerond. Wellicht zal hij nu snel met een opvolger voor Koen Geens (CD&V) op de proppen komen, ruim 270 dagen na de verkiezingen. PS-voorzitter Paul Magnette kwam vandaag als eerste aan de beurt. Hij riep op tot “serene onderhandelingen” op basis van de inhoud. Intussen passeerden ook François De Smet (DéFi) en Joachim Coens (CD&V) de revue. Gwendolyn Rutten (Open Vld) sloot het rijtje af. Na afloop van de audiëntie vertrok ze zonder enig commentaar.

70 reacties

 • vanaeken jokke

  11 maanden geleden
  Johny Deman als de Walen morgen 100 euro moeten afdragen om Vlaanderen te steunen is er volgende maand confederalisme.Deze uitspraak komt uit de mond van de nr 3 van de PS.Zo begaan zijn ze met België nu het omgedraaid is hebben ze geen enkele reden om het confederalisme te aanvaarden.Wat zouden ze doen zonder de 12 miljard jaarlijks.12 miljard jaarlijks waar geen enkele verantwoording moet voor afgelegd worden.Geweldige Waalse visionairs na dertig jaar is er geen bal veranderd.
 • Gerda Phlypo

  11 maanden geleden
  CD&V Als jullie nu je kar keren dan verliezen jullie ieder Vlaams vertrouwen
 • Tom Der Kinderen

  11 maanden geleden
  Herverkiezingen en dan zijn alle cordons en veto’s tegen partijen opgelost voor eeuwig en altijd. 44% vd stemmen in Vlaanderen proberen aan de kant te zetten lukt mss nog net maar als we de 50% halen dan lossen alle problemen zichzelf op. CD&V mag ook aanplakken als beloning voor hun standpunt en de rest vd partijen die zo graag een crisis wilden en eraan hielpen mogen zielloos ten onder gaan of nog net met 5% kijken aan de zijlijn.
 • danny janssens

  11 maanden geleden
  Waarom mag BDW niet proberen lees ik hier? Om wat te doen ? Het land 500 dagen onbestuurbaar houden?? Een fenomenaal begrotingstekort achterlaten?? Als je VB's sociaal economisch programma als links beschouwt wat ze zelf ook willen doen geloven dan heeft Belgie overwegend links gestemd, logisch dus dat paarsgeel niet meer leefbaar is. Paarsgroen met cdv, cdh en of defi is dan het logische alternatief
 • danny janssens

  11 maanden geleden
  een beleid dat meer op maat is van de gewone man en de kmos ipv de rijken en grote bedrijven zou de maatschappij terug een stukje leefbaarder maken en de mensen terug aanzetten te consumeren. Geef iedereen voldoende inkomen en er wordt terug geconsumeerd zoals tijdens di Rupo, wat op zijn beurt weer de economie aanzwengelt.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur