Guillaume Boutin werkt al twee jaar bij Proximus. De Fransman is door de raad van bestuur van Proximus aangeduid als nieuwe CEO van het telecombedrijf.
Volledig scherm
Guillaume Boutin werkt al twee jaar bij Proximus. De Fransman is door de raad van bestuur van Proximus aangeduid als nieuwe CEO van het telecombedrijf. © Photo News

Guillaume Boutin is nieuwe CEO van Proximus, herstructureringsplan gaat door

De Fransman Guillaume Boutin (45) wordt de nieuwe CEO van Proximus. Boutin werkt al twee jaar bij Proximus en was verantwoordelijke voor de consumentenmarkt. De raad van bestuur van Proximus heeft ook beslist het transformatieplan voor het telecombedrijf op te starten, ondanks tegenkanting van twee van de drie vakbonden. 

39 reacties

 • Emiel Vandeplas

  1 jaar geleden
  Waarom moet de meerderheidsaandeelhouder een Franse Staatsburger inhuren ? Geen enkele Belg polyglote eentalig francophone ook niet , en zeker geen Vlaming komen blijkbaar in aanmerking. De meerderheidsaandelhouder vertegenwoordigt wel de belastingsbetaler. ( 65 % Vlamingen.)
 • Prisoner 24601

  1 jaar geleden
  mja AL twee jaar en van Canal+ TV, mm, inderdaad, de juiste man (kuch)
 • Freddy Madou

  1 jaar geleden
  In de warenhuizen aan de kassa aan de kust moet men zeker tweetalig zijn anders moet je er zelfs niet beginnen, meneer bij proximus die een topfunctie zal uitoefenen moet nog Nederlands leren zoals Di Rupo in de tijd, idem voor de ministers, ze kunnen of willen het niet zolang die euro dollars maar binnen stromen op het einde van de maand is er geen vuiltje aan de lucht, Topfunctie bekleden op zijn minst tweetalig of zelfs drietalig zijn anders geen Topfunctie.
 • Roger Verbrugge

  1 jaar geleden
  Eerst zien wat die nieuwe CEO ervan bakt. Die man nu al beschimpen is oneerlijk. Ja, het is een Fransman die opmerkelijk genoeg de moeite doet om Nederlands te spreken. Daarmee is Proximus nog niet in Franse handen hé. De mensen die worden ontslagen hebben blijkbaar niet meer het gewenste profiel. Was omscholing geen optie? Veel werknemers snappen nog niet dat het in deze tijden een kwestie is van continu bijscholen. Ook de werkgever heeft hierin een verantwoordelijkheid.
 • Luc Van den Bosch

  1 jaar geleden
  Onze cd&v.ers hebbenhet weeral eens voor elkaar gekregen, een Franse ceo!! Precies of er zijn geen Belgen die in aanmerking kunnen komen om dit bedrijf te runnen. Welk bedrijf zal de volgende zijn?? De NMBS? Luc Van den Bosch
 1. Geen akkoord bij Proximus, misnoegde vakbondsleden jouwen Stefaan De Clerck uit: “Betaalt u mijn lening en mijn huis?”

  Geen akkoord bij Proximus, misnoegde vakbondsle­den jouwen Stefaan De Clerck uit: “Betaalt u mijn lening en mijn huis?”

  Bij Proximus is het paritair comité rond 11 uur afgelopen. Zoals verwacht werd er bij de vakbonden geen tweederdemeerderheid gevonden voor een sociaal akkoord bij het telecombedrijf. Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk. Later vandaag komt ook de raad van bestuur van Proximus bijeen, die het transformatieplan alsnog kan doorduwen. De vakbonden hopen dat de raad van bestuur het plan niet doordrukt en een opening laat voor verder overleg. Even kwam het tot opstootjes toen de voorzitter van de Raad van Bestuur Stefaan De Clerck verhinderd werd naar binnen te gaan.
 2. Primeur voor Benelux in UZ Leuven: Covidpatiënten op intensieve krijgen succesvol longtransplantatie
  PREMIUM

  Primeur voor Benelux in UZ Leuven: Covidpa­tiën­ten op intensieve krijgen succesvol longtrans­plan­ta­tie

  Een team artsen en chirurgen van het UZ Leuven heeft op 1 januari voor het eerst in de Benelux een Covidpatiënt die met onherstelbaar beschadigde longen op intensieve zorgen lag, nieuwe longen gegeven. Een week later volgde een tweede longtransplantatie bij een gelijkaardige patiënt, zo maakte het ziekenhuis gisteren bekend. Beiden stellen het goed. Maar niet iedereen komt in aanmerking voor een stel nieuwe longen. Hoogleraar-pneumoloog Geert Verleden legt uit hoe oud de Covidpatiënt maximaal mag zijn en aan welke voorwaarden kandidaten nog moeten voldoen.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen