Station Brussel-Zuid.
Volledig scherm
Station Brussel-Zuid. © Photo News

Grote werken aan het spoor in Brussel-Zuid zullen gevolgen hebben voor 27.000 reizigers

De werkzaamheden aan de seininrichting van Brussel-Zuid tussen 14 oktober en 12 november zullen gevolgen hebben voor naar schatting 27.000 reizigers die gebruikmaken van de piekuurtreinen: 13.500 reizigers in de ochtendspits en even veel in de avondspits. Dat hebben de spoorbedrijven NMBS en Infrabel vandaag bekendgemaakt bij de voorstelling van het alternatieve vervoersplan voor die werken. Er worden 12 piekuurtreinen geschrapt, daarnaast wordt ook het traject van 35 piekuurtreinen beperkt of aangepast.

 1. “Brussel-Zuid lijkt wel op Kosovo”: Air Antwerp start met dagelijkse vluchten naar Verenigd Koninkrijk als alternatief voor trein

  “Brus­sel-Zuid lijkt wel op Kosovo”: Air Antwerp start met dagelijkse vluchten naar Verenigd Koninkrijk als alterna­tief voor trein

  Vanmorgen is op de luchthaven van Antwerpen de eerste vlucht van de nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp opgestegen richting Londen. De maatschappij mikt vooral op zakenreizigers die de verbinding per trein tussen Antwerpen en Londen te omslachtig en te lang duren vinden. Voor luchthavendirecteur Marcel Buelens heeft Antwerpen “wel een mooi station, maar als je in Brussel-Zuid toekomt, lijkt het meer op Kosovo dan hoofdstad Brussel”.
 2. Journalist haalt uit naar Pascal Smet tijdens persconferentie met te veel volk: “Kerst vieren mag maar met vier, hier staan we met vijftien”
  Play

  Journalist haalt uit naar Pascal Smet tijdens persconfe­ren­tie met te veel volk: “Kerst vieren mag maar met vier, hier staan we met vijftien”

  Het Brussels gewest heeft beslist om speculoos te erkennen als cultureel erfgoed. Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-sp.a) nodigde daarom vrijdag een aantal journalisten uit op een persconferentie in een bakkerij. Op beelden die achteraf verspreid werden op sociale media, is te zien dat er op een bepaald moment heel wat mensen opeengepakt staan in het kleine atelier. Een RTBF-journalist maakte zich daarover kwaad tegen de staatssecretaris, die volgens hem niet het goede voorbeeld geeft. Het kabinet van de staatssecretaris erkent dat er “een korte tijd” te veel mensen aanwezig waren, maar wijst erop dat de aanwezigen meteen werden opgesplitst.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto