UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Grote treinvakbonden gaan morgen niet trager rijden

UpdateMorgen zullen er op het Belgische spoornet langzaamaanacties gehouden worden. Dat meldt Luc Pauwels van de onafhankelijke spoorvakbond OVS. De snelheid van de treinen zal met 20 à 30 km/uur verminderd worden. De socialistische en de christelijke vakbonden nemen niet deel aan de acties.

 1. Basisschooldirecteurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts
  Onderwijs
  57

  Basis­school­di­rec­teurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts

  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de “regeldrift” en “planlast” van minister Weyts noemen. De minister zelf zegt dat de katholieke basisscholen “op de feiten vooruitlopen” en dat de kwestie besproken wordt in het lopende sociale overleg.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.