Bart Dochy, burgemeester van Ledegem.
Volledig scherm
Bart Dochy, burgemeester van Ledegem. © Florian Van Eenoo Photo News

Grote steden krijgen veelvoud aan subsidies voor inwoners ten opzichte van gemeenten

Een inwoner van Gent of Antwerpen is meer dan 1.600 euro waard voor de Vlaamse regering, terwijl dat bijvoorbeeld in Kortenberg en Aartselaar amper 200 euro is. Dat blijkt uit berekeningen van Bart Dochy (CD&V), burgemeester van het West-Vlaamse Ledegem en Vlaams Parlementslid, schrijft Het Nieuwsblad.

8 reacties

 • Pieter De Ruyter

  2 maanden geleden
  Hoe denkt Dochy de voetbalmiljonairs dan te verwennen?
 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Burgemeester in steden zijn veelal politici die bij de top van hun partij horen. En dus liever zelf meer hebben om stemmen te vinden. Voor het overige, koterijen op koterijen op koterijen. Typisch vlaamse politieke verspilzucht. En geen enkele partij wil daar komaf van maken. Ook nva niet.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De Gentenaar of Antwerpenaar is 10 keer meer waard dan iemand op de parking. En wordt dus zwaar gesubsidieerd door die plattelanders. Erger nog is dat er alles aan gedaan wordt om hem buiten de stad te houden. En als hij het toch waagt om te komen wordt hij uitgeperst met de parkeertarieven. De groene woonerven in het centrum hebben al lang geen centrale dienstverlenende functie meer. Eigenlijk zou de periferie en het platteland meer geld moeten krijgen.
 • Jan Geelen

  2 maanden geleden
  Toch iemand die de kat de bel aanbindt. Dit is een heikel thema dat meestal in de taboesfeer blijft. Ook hier gaan de grote steden weer met de grote brokken lopen door de zogenaamde voorafnames. Nochtans is de belasting last in een kleinere gemeente soms heel wat groter. Zij moeten - zogezegd - betalen voor de extra dienstverlening die de steden ter beschikking stellen (culturele centra, zwembaden, vormingscentra, enz...). De politici uit die steden hebben het weer eens goed geregeld.
 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Tja de onkosten voor Antwerpen zijn ook hoger dan de onkosten van Zedelgem he
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”
  PREMIUM
  156

  RECONSTRUC­TIE. Overlegco­mité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”

  Zeven uur hebben we erop moeten wachten, maar: “Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen door Elio Di Rupo.” Wat gebeurde er achter de schermen van een van de langste overlegcomités ooit?
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken