N-VA-voorzitter Bart De Wever en Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever en Groen-voorzitter Meyrem Almaci. © Photo News / Belga

Grote Peiling: N-VA blijft zakken, Groen behaalt beste score ooit

Mochten het vandaag federale verkiezingen zijn, dan blijft N-VA de grootste partij. Maar de partij verliest opnieuw wel fors stemmen tegenover de stembusslag van 2014 en blijft steken op 25 procent. Groen is de grote winnaar van de driemaandelijkse peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. De partij behaalt met 14,1 procent haar beste score ooit. Ook CD&V en Vlaams Belang krabbelen opnieuw recht.

411 reacties

 • Kristof Breskens

  4 jaar geleden
  Tom Faes, Antwerpen heeft een zeer goede burgemeester, die terecht met een overdonderende meerderheid herverkozen is. De rest is flauwekul van enkelingen, en de karavaan, die trok voort.
 • Kristof Breskens

  4 jaar geleden
  De zoveelste peiling die links laat winnen, we weten ondertussen wel beter.
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Toch nog 25% die zot genoeg zijn ofwel denken ze dat ze rijk zijn ofwel kunnen ze niet tellen en betalen graag voor de luxe van enkelen. En houden ze van de invasie van luxe vreemdelingen.
 • Elle Devee

  4 jaar geleden
  Enkel de verkiezingen zelf geven een betrouwbaar resultaat. Hoe vaak zitten peilingen en zelfs exit polls er niet naast. Trump zou nooit de kandidatuur bekomen. Trump zou nooit de verkiezingen winnen. Juist ja. Wie is er nu president.
 • Andre Wouters

  4 jaar geleden
  Wie zijn die duizend mensen????