Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

GROTE PEILING. 2 op 3 vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen

Twee derde van de Belgen denkt in de toekomst niet over een deftig pensioen te kunnen beschikken. Nadat experten de betaalbaarheid van de hervormingsplannen van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) al grotendeels afschoten, geloven we er zelf duidelijk ook niet meer in. En blijven werken tot ons 67ste? Onze eigen grens trekken we gemiddeld zes jaar eerder, op net geen 61 jaar. Dat blijkt uit De Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM nieuws', RTL en 'Le Soir'.

153 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 weken geleden
  Dat is een terechte vrees. Ik ben blij dat ik nu al gepensioneerd ben, als 70+er.
 • Jonathan Monsaert

  4 weken geleden
  Er is precies nog geld genoeg als je ziet hoe Kitir de laatste dagen met miljoenen smijt voor vluchtelingen overal ter wereld. Ondertussen duwen ze de eigen bevolking in de armoede. Los eerst eens de problemen op in België en speel dan OCMW van de wereld, als er nog iets overblijft, tenminste.
 • Jonathan Monsaert

  4 weken geleden
  Er is geen reden tot paniek hoor mensen. Ik hoorde van onze regering dat alle nieuwe Belgen en andere nieuwkomers gingen bijdragen tot een verdere ontwikkeling van ons land en alsook het mee aanvullen van de pensioenen. Het komt helemaal in orde!
 • Denis De Meulemeester

  1 maand geleden
  Riet Heirman vertolkt zeer goed het gevoel van misprijzen die de arbeiders, die altijd GEWERKT hebben, voelen als men een voorstel hoort dat zelfs al dezelfde rechten zou toekennen na amper 10 jaar (of minder) effectief werken. Het is niet voor niets dat er al lang geen Vlaamse arbeiders meer zijn die nog op de partij stemt die beweert nog altijd de erfgenaam (ster)* te zijn van de werkende klasse ; (*) om niet van sexisme te kunnen beschuldigd worden
 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Zo zie je maar dat met pensioen zijn helemaal niet de beste tijd van het leven is. Het is de laatste fase en je moet het doen met weinig middelen. Genieten is er niet veel bij, het is altijd maar kijken om rond te komen. Maar al die klagers, ze spreken niet van hun extra legaal pensioen dat in de privé gangbaar is. Dat moeten serieuze bedragen zijn heb ik al gezien.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?