Het Justitiepaleis van Brussel.
Volledig scherm
Het Justitiepaleis van Brussel. © belga

Grote internationale drugsbende vrijuit omdat dvd's met bewijs onleesbaar zijn

Een grote internationale drugsbende gaat vrijuit omdat er problemen waren met de afgeluisterde telefoongesprekken. Dat heeft de Brusselse correctionele rechtbank beslist, meldt de VRT. Het nieuws wordt ook bevestigd door de advocaten in het dossier. De rechtbank oordeelde dat de strafvordering tegen de zeven verdachten onontvankelijk was omdat de afgeluisterde telefoongesprekken niet meer konden herbeluisterd worden. Het Brusselse parket kan wel nog in beroep gaan tegen het vonnis.

229 reacties

 • Xander Desmet

  5 jaar geleden
  Ik vind het een schande dat dit nog in 2018 kan gebeuren. De wet moet worden aangepast aan zijn tijd. Al die grote criminelen die vrijkomen omwille van een procedurefout. De regering wil van België een veilig land maken maar investeert niet in justitie. Tegenwoordig verdedigen advocaten hun cliënten niet, maar zoeken ze naar procedure fouten. Hierdoor worden criminelen aangezet om te blijven doorgaan met hun activiteiten omdat ze toch niet gestraft worden.
 • Willy Cornelis

  5 jaar geleden
  Wie zoekt vind altijd een procedurefout. Waren die opnamen dan het enige bewijs? Krijg immers de indruk dat niemand aan de schuld twijfelt. En er andere stevige bewijzen zijn... Lijkt me geen zuivere koffie. Procedure worden een leuk spelletje voor advocaten. Als we daar eens mee stoppen en ons aan de bewijzen houden...
 • Mario Vermeersch

  5 jaar geleden
  ze willen echt niet toegeven dat ze een biertab hebben gekregen in de plaats van een telefoontap,ook is er bier gelopen in hun video,er was wel beeld maar geen klank .
 • Wouter Van de Walle

  5 jaar geleden
  Er is weer veel geld over en weer gegaan om tot deze uitspraak te komen. De rechter zal hier veel rijker van geworden zijn.. Geen toeval dat het telkens hetzelfde is tijdens zulke gigantische drugsprocessen
 • Luc Caubergh

  5 jaar geleden
  diegene die de fouten maken worden die dan niet geschorst of gesnoeid in hun wedde ???