Coronastudie UAntwerpen
Volledig scherm
Coronastudie UAntwerpen © UAntwerpen

Grote Coronastudie polst naar mening over versoepelingskalender

Er mag weer iets meer sinds deze week en ook de komende weken volgen er nog versoepelingen. De wetenschappers achter de Grote Coronastudie vragen vandaag onder meer naar uw mening over de voorgestelde timing, over het reisverbod en over de avondklok. U krijgt ook vragen over de situatie op uw werkplek voorgeschoteld.

  1. Coronacertificaat in België vanaf woensdag beschikbaar (en toch zal je als gevaccineerde nog in quarantaine moeten bij terugkeer)

    Coronacer­ti­fi­caat in België vanaf woensdag beschik­baar (en toch zal je als gevacci­neer­de nog in quarantai­ne moeten bij terugkeer)

    Volgende week woensdag zal het Europese coronacertificaat in België beschikbaar zijn. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan VTM NIEUWS. Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, al besmet is geweest of recent een negatieve PCR-test aflegde, krijgt daarin zijn status te zien. Het certificaat zal tot 1 juli wellicht wel niet overal bruikbaar zijn, en bizar genoeg zal het zelfs in eigen land voorlopig nog niet gelden.
  2. EMA laat 17 miljoen geblokkeerde vaccins van J&J vernietigen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

    EMA laat 17 miljoen geblokkeer­de vaccins van J&J vernieti­gen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

    De geblokkeerde loten van het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) worden niet meer vrijgegeven en moeten worden vernietigd. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Er wordt niet meegedeeld om hoeveel loten het precies gaat. Volgens Noël Wathion, de nummer twee van EMA, moeten in heel Europa 17 miljoen dosissen in de vuilnisbak, waaronder 2,4 miljoen die opgeslagen lagen in Beerse. Dat zegt hij aan de krant De Tijd. In de VS moeten 60 miljoen dosissen worden weggegooid, meldt The New York Times. De impact op de Belgische vaccinatiecampagne is nog niet bekend.