BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Grote Coronastudie: “Meeste gevaccineerden blijven zich aan regels houden”

Mensen die al een coronavaccin hebben gekregen, lijken de opgelegde maatregelen nog altijd goed op te volgen. Dat blijkt vrijdag uit de 34ste Grote Coronastudie van de UAntwerpen.

5 reacties

 • Alexa Grieken

  4 weken geleden
  Fredje, u hoeft anderen niet de les te spellen. Al zeker niet over een vaccin. Al zeker niet over de leugens die ons verteld worden. Voor een griepvirus dat amper 0.6% van de wereldbevolking doodt.
 • Fred DERONNE FREDDY

  4 weken geleden
  Diegenen die zich niet aan de corona afspraken houden, hebben geen respect voor de volksgezondheid. Ze zijn wel allemaal gevaccineerd tegen polio maar ja dat zijn ze vergeten. Ken uw geschiedenis en gebruik uw verstand. Geen respect voor volksgezondheid moet strafbaar worden.
 • Jan Boden

  4 weken geleden
  Als ik buiten loop zie ik net het tegenovergestelde van de Grote Coronastudie.
 • Charity Swinnen

  4 weken geleden
  Dat is een lachertje als je weet dat meer dan de helft van de niet gevaccineerden zich niet aan de regels houden. Dat zal eens ze gevaccineerd zijn niet verbeteren. Wat men hier bedoelt: de meesten zullen hetzelfde gedrag stellen als toen ze nog niet gevaccineerd waren, t.t.z. 3-4 knuffelcontacten, babysitten, met 2 aparte karren nd supermarkt gaan,...
 • Patrick Kelchtermans

  4 weken geleden
  Uhu. Luister niet naar mijn woorden, maar kijk naar mijn daden. Dan blijken die 'meesten' plots met bijzonder weinig te zijn. Iedereen doet zich graag beter voor dan hij is. Maar de waarheid is dat het sociale isolement voor iedereen veel te lang duurt. Alleen wie helemaal geen vrienden of familie heeft en zijn buren niet kent en dus sowieso al nooit iemand zag 'houdt het vol'. Wel compleet gedeprimeerd en gefrustreerd, maar dat soort problemen bestaat blijkbaar niet meer sinds we corona hebben.
 1. OVERZICHT. Dit besliste het Overlegcomité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus
  Play
  167

  OVERZICHT. Dit besliste het Overlegco­mité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn de vijf richtdata van een heus ‘versoepelpakket’ dat het Overlegcomité vandaag heeft voorgesteld. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Telewerk zal in juli niet langer verplicht zijn, reizen zal in principe kunnen en zelfs festivals vanaf half augustus. Alles weliswaar onder voorwaarden, maar dankzij de versnelde vaccinatiecampagne is de hoop groot.
 2. Stadsmedewerkers zetten familie en collega’s op voorrangslijst voor vaccinatie. Stad Diest opent tuchtonderzoek
  Play
  Diest

  Stadsmede­wer­kers zetten familie en collega’s op voorrangs­lijst voor vaccinatie. Stad Diest opent tuchtonder­zoek

  In Diest hebben twee medewerkers van de gemeente, die aan de slag waren in het vaccinatiecentrum, vijf collega’s en nog tien anderen op de voorrangslijst laten plaatsen, zodat ze vroegtijdig een spuitje kregen. Na een hoorzitting heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst van 1 personeelslid stop te zetten met onmiddellijke ingang. Tegen 3 andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek. Vandaag volgt een tweede hoorzitting door het schepencollege van gelijkaardige feiten bij een ander personeelslid.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas