Uit De Grote Coronastudie blijkt dat er ‘mondmaskermoeheid’ heerst in het onderwijs. Bij het onderwijspersoneel is nog iets meer dan de helft voorstander van een mondmasker in de klas, bij leerlingen en ouders is telkens slechts één op drie daar nog voor te vinden.
Volledig scherm
Uit De Grote Coronastudie blijkt dat er ‘mondmaskermoeheid’ heerst in het onderwijs. Bij het onderwijspersoneel is nog iets meer dan de helft voorstander van een mondmasker in de klas, bij leerlingen en ouders is telkens slechts één op drie daar nog voor te vinden. © Photo News

Grote Coronastudie: meer dan helft leerlingen en ouders wil af van mondmaskers in klas

Meer dan de helft van de leerlingen en ouders wil af van de mondmaskerplicht in de klas. Dat blijkt uit de negentiende editie van de Grote Coronastudie, de bevraging over de coronacrisis van onderzoekers van de UAntwerpen. 23.000 Belgen namen deel aan de enquête.

9 reacties

 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  Begrijpelijk. Maar wat vakbonden ermee te maken hebben? Kinderen 10 uur dat masker op laten houden is waanzin. Probeer dat zelf maar eens, en mensen ik geef je een trucje om de effectiviteit van je masker te testen. Rook is een soort aerosol, wel plaats je masker boven iets dat rookt, komt de rook er door:inefficiënt. Anders: draag het maar. 
 • Andy Staelens

  3 maanden geleden
  Dit is dus verworven tot een keuze???? Het is wel in de eerste plaats om anderen te beschermen dat mondmaskers moeten gedragen worden hé en het is geen modeverschijnsel, wat velen schijnen te denken. Ongelooflijk, het mensdom!
 • Robert DE REU

  4 maanden geleden
  Zeker niet afschaffen, van mij zouden ze zelfs een mondmasker moeten opzetten ook in de lagere scholen ( vanaf 6 jaar ), want dit zijn de gevaarlijkste verspreiders die daarna Pepe en Meme gaan knuffelen.
 • Hugo Craen

  4 maanden geleden
  Er zijn al minstens 7 scholen gesloten wegens corona besmettingen, na amper 2 weken school - het aantal nieuwe besmettingen blijft de laatste dagen behoorlijk toenemen - en dan gaat men het hebben over het afschaffen van mondmaskerplicht op scholen? Wat voor artsen zijn dat? Als ze eens het simpele advies zouden geven aan degenen met "klachten" van een wegwerpmondmasker te dragen ipv "herbruikbare", ga je meteen zien dat er héél wat minder klachten zijn.
 • WILMA ULRIX

  4 maanden geleden
  Ik denk niet dat de groeiende weerstand tegen coronavaccinatie iets te maken heeft anti- vaccinatieboodschappen. Vooral de haast waarmee zo’n vaccin in elkaar gedraaid moet worden en het ontbreken van voldoende tijd om lange-termijn gevolgen te onderzoeken, maakt mensen wantrouwig.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel