Twee shetlandpony’s overleefden de aanval niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee shetlandpony’s overleefden de aanval niet. © VTM Nieuws

Grote boze wolf heeft behalve twee pony’s ook zijn krediet opgesoupeerd

In de Limburgse gemeente Meeuwen (Oudsbergen) heeft een wolf het voorbije weekend twee shetlandpony’s verscheurd. “We zijn het beu om iedere avond met schrik te gaan slapen”, zegt burgemeester Marco Goossens. Hij vraagt minister Demir om actie. Bij Limburgse veehouders en hobbyboeren hebben de wolven hun krediet al even opgesoupeerd.

162 reacties

 • Roger Wellens

  1 maand geleden
  Elke wolf is een probleemwolf, wolven kan men niet opvoeden.
 • piet goethals

  1 maand geleden
  ik lees hier reacties als zou de mens het leefgebied van de wolf hebben afgenomen, en dat het nu anders moet: de wolf is ineens welkom. En hem vooral niet overhoop schieten. Wel dan is de oplossing simpel, toch? Laat al de mensen hier dan verdwijnen en geef alles terug aan de wolf, is dat de natte droom van "welkom wolf".? Een mooi sprookje, nog straffer dan "roodkapje en de boze wolf". Met nadruk op boos. droom lekker verder. Wij slachten geen ganse koe om een biefstukje te eten.
 • Roger Wellens

  1 maand geleden
  Wie denkt dat de wolf geen mensen aanvalt leest best eens de uitgebreide studie "Histoire du méchant loup" van Jean Marc Moriceau. Tussen 1262 en 1918 werden 16890 Fransen vermoord door wolven. Of 2,14 slachtoffers per maand. En dit is geen pro of contra studie over de wolf, maar de keiharde realiteit.
 • gilbert Gijdé

  1 maand geleden
  wat als ze niet meer aan dieren geraken,dat ze nu al pony's en paarden aanvallen,dan zijn ze slechter dan leeuwen en wie is hun volgende slachtoffer dan
 • Willy Masson

  1 maand geleden
  Geschiedenis speelt wederom in het nadeel van de zogenaamde wolvenkenners . Neem Frankrijk , groot land veel bossen ,veel wild en toch zijn er tussen 1580 en 1830 , ik denk dat iedereen wel akkoord gaat dat de natuur toen veel weelderig was , 3232 mensen door wolven gedood . Op te zoeken op het net In de statistieken . Dus kom niet vertellen dat ze geen mensen zouden aanvallen .
 1. Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlijdens door coronavirus te voorkomen

  Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlij­dens door coronavi­rus te voorkomen

  Vaccinatie is erg doeltreffend om te voorkomen dat je overlijdt aan Covid-19. Dat is duidelijk te zien als je de Europese cijfers van de oversterfte bekijkt. Bulgarije is het land dat op dit moment de hoogste oversterfte optekent van heel de Europese Unie. Amper 20,5 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd en daarmee heeft het land ook de laagste vaccinatiegraad. België - waar 74 procent volledig gevaccineerd is - ziet momenteel een ondersterfte.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.