Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de Douane in de illegale sigarettenfabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de Douane in de illegale sigarettenfabriek. © Photo News

Grootste operatie ooit tegen illegale sigarettenfabrieken: “150 agenten zijn binnengevallen op 10 locaties”

De opsporingsdiensten van de Douane vielen vandaag binnen op tien locaties in ons land waar illegale sigaretten geproduceerd werden. Het is de grootste actie van de Douane ooit in de strijd tegen illegale sigarettenfabrieken. 150 agenten werden ingezet, voorlopig zijn er 40 personen opgepakt en miljoenen sigaretten in beslag genomen. “De illegale productie blijft toenemen in ons land, want het blijft een zeer lucratieve handel”, zegt Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de douane.

19 reacties

 • Huys Philippe

  2 maanden geleden
  Zolang er zo veel taksen en accijnsen op sigaretten zijn blijft dit uiteraard bestaan.
 • Marc Paesen

  2 maanden geleden
  En morgen lopen ze weer gewoon rond.. Niks gebeurd.
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  De pet van de officier douanier is al uit de jaren stilletjes. Zou wel eens iets moderner mogen zijn.
 • jean-pierre rejek

  2 maanden geleden
  En kerst op de taart nog 5 jaar op hotel met alles erop en eraan op onze kosten en daarna begin het liedje weer vooraan sigaretten rollen .
 • Erwin Schauvliege

  2 maanden geleden
  Waarom die actie ? Over een week zitten er hoogstens nog 2 personen in de gevangenis. En zelfs de hoofdverdachten gaan er - voorspelbaar - met een heel milde straf vanaf komen. Waarom pak je die mensen op als je ze achteraf niet straft ? Het is leuk wonen in Belgie, voor criminelen ...
 1. OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensgevaar in Bavegem, bestuurster (45) kritiek in Oostmalle
  10

  OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensge­vaar in Bavegem, bestuur­ster (45) kritiek in Oostmalle

  Het weekend is nog niet half weg, maar heeft afgelopen nacht voor de tweede week op rij al een gitzwarte rand gekregen in het verkeer. In Mol kwam een 25-jarige vrouw uit Lommel om het leven, in het Oost-Vlaamse Bavegem raakten twee 18-jarige inzittenden van een auto zwaargewond. Eén van hen verkeert in levensgevaar. Ook in Oostmalle is de bestuurster (45) van een cabrio in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. In het Henegouwse Virelles overleed een jonge automobilist (20).
 2. Al 2.000 verdachten ontmaskerd na kraak misdaadtelefoons in operatie Sky. “Nog 800 medewerkers nodig om alle berichten te analyseren”
  Antwerpen

  Al 2.000 verdachten ontmaskerd na kraak misdaadte­le­foons in operatie Sky. “Nog 800 medewer­kers nodig om alle berichten te analyseren”

  Er zijn in België al 2.000 verdachten ontmaskerd dankzij de kraak van de telefoons van het merk Sky ECC. Dat heeft het federaal parket laten weten. Ook kon al 32,5 miljoen euro geconfisqueerd worden en werden 192 nieuwe strafonderzoeken opgestart aan de hand van de berichten. “We zullen nog 800 medewerkers nodig hebben om de komende 2 jaar de rest van de berichten te kunnen analyseren.”