Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de Douane in de illegale sigarettenfabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de Douane in de illegale sigarettenfabriek. © Photo News

Grootste operatie ooit tegen illegale sigarettenfabrieken: “150 agenten zijn binnengevallen op 10 locaties”

De opsporingsdiensten van de Douane vielen vandaag binnen op tien locaties in ons land waar illegale sigaretten geproduceerd werden. Het is de grootste actie van de Douane ooit in de strijd tegen illegale sigarettenfabrieken. 150 agenten werden ingezet, voorlopig zijn er 40 personen opgepakt en miljoenen sigaretten in beslag genomen. “De illegale productie blijft toenemen in ons land, want het blijft een zeer lucratieve handel”, zegt Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de douane.

19 reacties

 • Maison Achille

  2 jaar geleden
  Zolang er zo veel taksen en accijnsen op sigaretten zijn blijft dit uiteraard bestaan.
 • Marc Paesen

  2 jaar geleden
  En morgen lopen ze weer gewoon rond.. Niks gebeurd.
 • Karel Van Beeck

  2 jaar geleden
  De pet van de officier douanier is al uit de jaren stilletjes. Zou wel eens iets moderner mogen zijn.
 • jean-pierre rejek

  2 jaar geleden
  En kerst op de taart nog 5 jaar op hotel met alles erop en eraan op onze kosten en daarna begin het liedje weer vooraan sigaretten rollen .
 • Erwin Schauvliege

  2 jaar geleden
  Waarom die actie ? Over een week zitten er hoogstens nog 2 personen in de gevangenis. En zelfs de hoofdverdachten gaan er - voorspelbaar - met een heel milde straf vanaf komen. Waarom pak je die mensen op als je ze achteraf niet straft ? Het is leuk wonen in Belgie, voor criminelen ...
 1. Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschuiven

  Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschui­ven

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakt nog dit schooljaar 6,4 miljoen euro vrij voor betere zorg en ondersteuning in enkele internaten die van Onderwijs naar Welzijn verschuiven. Het gaat concreet om de medisch-pedagogische instituten (MPI's) van het GO! die verbonden zijn aan een school voor buitengewoon onderwijs en om internaten met permanente openstelling (IPO) die aansluiten bij de jeugdhulp. In die internaten zitten meer dan 500 leerlingen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. “Zonder ‘Eliza’ was mijn man er nog geweest”: Waalse man berooft zichzelf van het leven na intensieve gesprekken met chatbot

  “Zonder ‘Eliza’ was mijn man er nog geweest”: Waalse man berooft zichzelf van het leven na intensieve gesprekken met chatbot

  De weduwe van een Waalse man die enkele weken geleden om het leven kwam door zelfdoding, heeft in ‘La Libre Belgique' getuigd over de dood van haar echtgenoot. De man, die al een tijdje kampte met depressieve klachten, beroofde zichzelf van het leven na intensieve chatgesprekken met chatbot Eliza. “Eliza beantwoordde al zijn vragen. Ze was zijn vertrouwelinge geworden. Ze was als een drug waarmee hij zich ‘s morgens en ‘s avonds terugtrok en waar hij niet meer zonder kon.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Organisatie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemeester is teleurstellend”

  Organisa­tie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemees­ter is teleurstel­lend”

  Hoe concreet waren de bedreigingen die aan de grond lagen van het afgelasten van Queer Iftar in De Roma? Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de politie helemaal niet concreet. Volgens organisatie De Roma en vzw Merhaba dan weer wel. “We betreuren de communicatie van de burgemeester, laat het alsjeblieft weer over inhoud gaan.”
  Antwerpen, Borgerhout