Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Grootste klimaatmars ooit in ons land: maar liefst 70.000 mensen op de been

binnenlandVandaag verwachtten de organisatoren van Rise for Climate ongeveer 30.000 mensen op de klimaatmars in Brussel, maar volgens de Brusselse politie waren er maar liefst 70.000 betogers aanwezig. Daarmee is het de grootste klimaatmars ooit in ons land. “Indien de politici ons nu nog niet gehoord hebben, dan zal het payback time worden met de verkiezingen”, klinkt het bij de organisatoren van Rise for Climate.

217 reacties

 • Gerd Peeters

  3 jaar geleden
  Overdrijven is ook een kunst, 70 000 mensen, die weten niet wat ze zeggen geloof ik. En de rotzooi dat die achterlaten zal ook niet te overzien zijn. Een beter leefmilieu begint bij je eigen, hoe zijn die allemaal naar daar gekomen? Al die auto's zijn ook niet goed voor het milieu, en de ministers zullen dit aangrijpen om alles nog veel duurder te maken, hebben jullie daar al eens aan gedacht?
 • Jef Lois

  3 jaar geleden
  70.000 ams het waar is waar ik aan twijfel maar dan nog is het maar 0,55% van de bevolking dit stelt niks voor hier word gedaan alsof heel de bevolking deel genomen heeft. Volgens mij zijn die andere 99,5% niet akkord met die betogers en daar moet men rekening mee houden niet met deze minderheid.
 • Saïda Weemaes

  3 jaar geleden
  Dik overdreven het getal , ook is beter te gaan betogen tegen de dure belastingen, corruptie, Globaliseren, leugens politicus.
 • Erik Scheyltjens

  3 jaar geleden
  Ze mogen er al mee stoppen voor mijn part...alsof wij in Belgie ook maar iets kunnen doen aan het klimaat...bruinkoolcentrales in Duitsland remember??...
 • vanaeken jokke

  3 jaar geleden
  30.000 MET DE TREIN en al de andere 40.000 met de fiets te voet met paard en kar maar misschien toch maar de auto nemen dat is rapper en we zitten warm en droog.Die 70.000 zal zoals gewoonlijk dik overdreven zijn door de organisatoren die alles dubbel tellen.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Op deze parkingverkoop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs
  2

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Op deze parkingver­koop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs

  Juli is de maand dat er een grote tent verschijnt op de parking van warenhuisketen Auchan in Roncq, net over de grens met Frankrijk. Op een hele reeks (fris)dranken en andere dagdagelijkse producten krijg je fikse kortingen, waardoor ze soms maar de helft zo veel kosten als bij ons. Daarom maakt Promojagers België er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.