Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Groot deel personeel Brusselse en Waalse rusthuizen weigert vaccin: “Zelden laat meer dan helft zich vaccineren”

In Brussel en Wallonië is een groot deel van het rusthuispersoneel niet te vinden voor een inenting met een coronavaccin. Dat schrijft De Standaard. Volgens Vincent ­Frédéricq - secretaris-generaal van Femarbel, een vereniging van ­privérusthuizen die in onze Franstalige landshelft ruim 330 instellingen telt - laat zelden meer dan de helft van het personeel zich vaccineren.

115 reacties

 • Inge Beckers

  2 jaar geleden
  Mijn zoon van 28 heeft zonder problemen het vaccin van Pfizer aanvaard! Heeft geen last van bijwerkingen, werkt als vrijwilliger in een woonzorgcentra en op een school. Dit geeft mij als risicopatiente dan uiteindelijk toch meer zekerheid om het vaccin te aanvaarden. Hoop dat degenen die het weigeren eens heeel heel goed nadenken en hun toch laten vaccineren
 • walther truyens

  2 jaar geleden
  Ja , vertrouwen komt te voet , en gaat te paard , we zijn piek 2 niet vergeten toen belangrijker was te onderhandelen over de jobkes en vertrouwen , na de zonnepanelen roof ? Vertrouwd u ze nog ?
 • Bertrang Russell

  2 jaar geleden
  De Waalse verplegers willen geen vaccin en de Vlaamse mogen er volgende week toch geen hebben. Wie bestelt er eigenlijk de vaccins? Misschien aan vervanging toe?
 • Frankie A S Goethals

  2 jaar geleden
  Er is geen enkel probleem om voor het medisch personeel de vacinatie tegen Covid-19 te verplichten. Dit dient gewoon opgenomen te worden in de Codex over het welzijn op het werk. Dit is nu al het geval voor o.a. hepatitis B en tuberculose. Dus niet twijfelen om deze inenting verplicht te maken.
 • willy zachel

  2 jaar geleden
  Personeel dat niet wil is simpel gewoon ontslag geven punt uit en inentingen als voorwaarde stellen bij nieuwe aannamen !