Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Grondwettelijk Hof vernietigt regeling rond onbelast bijverdienen: “Dit stond in de sterren geschreven”

Het Grondwettelijk Hof heeft de wet op het onbelast bijverdienen tot 6.000 euro per jaar ongrondwettelijk verklaard. Het Hof is van oordeel dat de regeling op verschillende punten in strijd is met het beginsel van gelijkheid en niet-discriminatie. Het systeem blijft wel nog overeind voor prestaties die tot eind dit jaar geleverd worden. “Het stond in de sterren geschreven dat deze wet ging vernietigd worden”, zegt Groen-Kamerlid Evita Willaert. De drie grote vakbonden ACV, ABVV en ACLVB, die zelf de regeling aanvochten, zijn verheugd over de beslissing en vragen nu een oplossing voor wie met een inkomensverlies te maken krijgen.

77 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  5 maanden geleden
  Nu nog de flexi job afschaffen, die tellen niet mee voor gewerkte jaren ( pension).
 • Christian Deckers

  5 maanden geleden
  Als het Grondwettelijk Hof zich gaat bezig houden met de praktijkvloer van het gelijkheidsbeginsel voor alle Belgen, kunnen ze wel een paar duizend extra rechters bij aannemen. Dit land draait namelijk juist op het tegenovergestelde: de ene Belg is de andere niet, uitgerekend Justitie bewijst dit keer op keer. Als Belgen kon het wel tellen, als het niet zo ernstig was.
 • rudy van dam

  1 jaar geleden
  @Raf Peeters: grootverdieners zullen inderdaad waarschijnlijk de grootste misbruikers zijn. Vandaar de discriminatie. Zelfs al wordt er loon voor ingeleverd, dan zou de jaarlijkse kostprijs voor de Staat geschat worden op 3 à 4 miljard. En die wordt betaald door de mensen zonder salariswagen. En waarom moeten dat allemaal zware en dure BMW, Audi, Mercedes of Porsches zijn? Laat iedereen de 'normale' vereiste belasting betalen op zijn loon, zonder achterpoortjes. Eerlijk duurt het langst!
 • van roy jozef

  1 jaar geleden
  als ze een fatsoenlijk pensioen betalen zonder een aanslagbrief van weet ik hoeveel achterna te sturen elk jaar moet er niemand nog gaan bijwerken die een volledige loopbaan hebben van 45 jaar. ga ze binnen 10 jaar maar eens zoeken die 45 jaar hebben gewerkt.ge zult er niet veel meer vinden.en die kregen hetzelfde pensioen waar die dan 40 jaar zullen voor hebben gewerkt.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @Rudy van dam,loonwagens zijn discriminerend.Men zegt steeds deel van 't loon te zijn maar weinigen om niet te zeggen geen enkele met een loonwagen komt je ver-tellen dat ie maar 1300€ netto per maand heeft en dan zou men een loonwagen een deel van 't loon kunnen noemen.Diegene met een loonwagen zijn nu uitgerekend de grootverdieners die aan 3000€ en meer zitten en die categorie denken teveel belas-tingen te betalen vandaar dat ze dit hebben uitgevonden.Grootverdieners betalen miste belastingen
 1. Onze opinie. “Laten we het Franstalige voorbeeld volgen: een iets kortere zomervakantie, maar extra vakantie doorheen het schooljaar”
  PREMIUM
  49

  Onze opinie. “Laten we het Franstali­ge voorbeeld volgen: een iets kortere zomervakan­tie, maar extra vakantie doorheen het schooljaar”

  Het Franstalig onderwijs kort de zomervakantie in van 9 naar 7 weken, vanaf het schooljaar 2022-2023. Quelle bonne idée! En geen paniek: die vakantiedagen gaan niet verloren, ze worden gewoon beter gespreid over de rest van het schooljaar. Volgens veel onderwijsexperts is er werkelijk geen zinnig argument om zo’n spreiding niét door te voeren: twee maanden zomervakantie - ooit ingevoerd opdat kinderen hun ouders konden helpen bij de oogst - vergroot de leerachterstand bij kansarme leerlingen en ook voor de anderen is het vaak te lang om zich bezig te houden.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”