Het Grondwettelijk Hof in Brussel.
Volledig scherm
Het Grondwettelijk Hof in Brussel. © Wikimedia Commons/G. Lanting

Grondwettelijk Hof velt arrest over dragen van naam van biologische vader

Het meerderjarige kind waarvan alleen de afstamming van moederszijde vaststaat en dat met succes een onderzoek naar het vaderschap heeft laten uitvoeren, moet de naam van zijn biologische vader kunnen dragen. Dat stelt het Grondwettelijk Hof donderdag in antwoord op een prejudiciële vraag.

1 reactie

 • Johnno Van Havere

  12 maanden geleden
  Mijn dochter draagt toch ook 2 familienamen na DNA onderzoek dat ik als vader heb laten uitvoeren. Dit ging zelfs automatisch. Dus waarom zou het niet kunnen bij meerderjarig kind dat het zou vragen .
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.