Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Baert Marc

Grondwettelijk Hof levert munitie om GAS-boetes aan te vechten

Een nieuw arrest van het Grondwettelijk Hof geeft advocaten munitie om GAS-boetes aan te vechten. Volgens het hof is de huidige regeling discriminerend, omdat in beroep geen uitstel kan worden verleend. Dat kan wel in een klassieke strafrechtelijke procedure.

15 reacties

 • julien de meulder

  2 jaar geleden
  wanneer gaan ze eens wetten maken die met geen enkele andere wet te omzeilen is het probleem kan toch eens goed onder zocht wordt door rechters en advocaten verzint voor dat ge begint en zijn er geen problemen meer
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Het gaat niet over waar de gasboete over gaat, willems michel. Maar over een systeem waarin men zich niet kan verdedigen en waarin de scheiding der machten opgeheven wordt. Burgemeesters vinden zelf sancties uit, geven ze en beoordelen het weerwerk. Dat is het samenvloeien van wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht terwijl hun scheiding essentiëel is voor een democratische samenleving.
 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Het is niet door de rechters van het grondwettelijk hof vervangt dat het probleem is opgelost. Het probleem is niet het Hof maar de wet ! Ook rechters van de “21e eeuw” zullen tot dezelfde conclusie komen.
 • willems michel

  2 jaar geleden
  Een GAS-boete voor bijvoorbeeld sluikstorten wordt aangevochten door mensenrechtenorganisaties, verdedigers van kinderrechten en natuurlijk de vakbonden. Lees ik dit nu goed ? Ik ontbreek GROEN nog.
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Het ganse gas boete systeem stond al van het begin op losse schroeven. In de plaats van eerst een wettelijk kader te creëren heeft men geopteerd voor het snelle geld en nu wordt de gas boete te pas en te onpas misbruikt...voor het snelle geld!