bouwdok oosterweel
Volledig scherm
bouwdok oosterweel © lantis

Grondwerken op Oosterweelwerf voorlopig opgeschort na arrest van Raad van State

De grondwerken binnen het volledige Oosterweelproject kunnen voorlopig niet worden verdergezet, na het arrest van de Raad van State van gisteren. Dat meldt bouwheer Lantis, die “onderzoekt wanneer en hoe deze werken opnieuw kunnen aanvatten”.

 1. Volgens ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan zal homoseksualiteit binnen de islam een probleem blijven: “Best dat je zoiets voor jezelf houdt”

  Volgens ‘Big Bro­ther’-deelnemer Ali Burhan zal homoseksua­li­teit binnen de islam een probleem blijven: “Best dat je zoiets voor jezelf houdt”

  ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan deed gisterenavond in de talkshow ‘De tafel van vier’ opvallende uitspraken. Hij reageerde op het afgelaste Queer Iftar in De Roma in Antwerpen. Het was daar de bedoeling om een veilige ruimte te creëren voor moslims uit de LGBTQIA+-community om een iftar te vieren, de maaltijd die moslims tijdens de vastenmaand mogen nuttigen na zonsondergang. Om veiligheidsredenen werd het evenement geannuleerd, het zou voor sommige moslims ingaan tegen hun geloof. Ali Burhan vertelt: “Mensen binnen mijn vriendengroep zouden dat nooit aanvaarden. Dat gaat een probleem blijven.”
 1. ONZE OPINIE. “We verspelen te veel talent, we raken te veel mensen kwijt die bewust voor het onderwijs kozen”
  PREMIUM
  41

  ONZE OPINIE. “We verspelen te veel talent, we raken te veel mensen kwijt die bewust voor het onderwijs kozen”

  “Nood breekt dus wet. Liever een leerkracht dan geen. Zelfs al is het er één zonder pedagogische opleiding. Maar dat is een noodoplossing”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De uitdaging ligt bij de leerkrachten zelf. Meer dan een derde van de beginnende leerkrachten gooit de handdoek in de ring binnen de vijf jaar. We raken te veel mensen kwijt die bewust voor het onderwijs kozen.”
 2. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.