Sinds de periode 2019-2020 kwam er in Vlaanderen 1.595 ha aan open ruimte bij; grond dat voordien woon- of industriegebied was.
Volledig scherm
Sinds de periode 2019-2020 kwam er in Vlaanderen 1.595 ha aan open ruimte bij; grond dat voordien woon- of industriegebied was. © Jonathan Ramael

Grond in Vlaanderen wordt sinds 2020 vaker herbestemd tot open ruimte

Sinds 2020 komt er in Vlaanderen meer gebied dat als open ruimte werd ingedeeld bij. Het gaat over grond die oorspronkelijk was ingedeeld als industrie- of woongebied en die wordt omgezet naar natuur, bos of landbouwgrond. Dat blijkt uit cijfers van het departement Omgeving die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) meedeelt.

 1. Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlijdens onopgemerkt: Van Quickenborne investeert 2,25 miljoen euro in forensische geneeskunde

  Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlij­dens onopge­merkt: Van Quickenbor­ne investeert 2,25 miljoen euro in forensi­sche geneeskun­de

  Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaat 2,25 miljoen euro investeren in het versterken van de forensische geneeskunde in ons land. Dat heeft de minister bekendgemaakt tijdens een bezoek aan de dienst forensische geneeskunde van UZ Leuven. Met het geld wil Van Quickenborne twee expertisecentra oprichten binnen bestaande ziekenhuizen, die moeten zorgen voor een professionalisering van de diensten.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.