Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP

Groen wil snelheid op snelweg beperken tot 100 km/u, mobiliteitsminister Peeters: “Geen goed voorstel”

mobiliteitStijn Bex, Vlaams parlementslid van Groen, wil de maximumsnelheid op autosnelwegen verlagen naar 100 km/u. Dat schrijft ‘Het Belang van Limburg’. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zegt bij HLN LIVE dat het “geen goed voorstel” is.

1044 reacties

 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  enige wat ik zie is dat het verbruik bij 30 hoger is dan bij 50 en bij 120 (en beter 130) met cruise control lager is dan 100 km. Natuurlijk, als je alleen stadswagens in aanmerking neemt. Maar geef een paar gelijk, 100 km kan als je niet constant moet afremmen en daar knelt het schoentje. En wie NL als gidsland neemt? Neem dan eens 's morgens de expressweg en kijk wie te snel en bumperrijdt met lichtclaxons. Juist, een gele nummerplaat.
 • Els Martin

  1 jaar geleden
  Dat is echt wel ne slimme die kerel van groen...90 is nog een fractie zuiniger en niet rijden is het zuinigst...
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  De snelheid verlagen tot 100 km per uur is het enige doordacht voorstel van Groen tot hiertoe. Mijn zoon heeft het uitgetest, BMW rijder zijn brandstof verbruik verminderde tot 20 procent, 4,1 l per honderd km en geen minuut langer voor woon- werkverkeer. In tijden van crisis moet iedereen zijn gewoonten aanpassen of veranderen, politici willen of kunnen de bevolking niet motiveren dat het moet veranderen, we zitten op de Titanic, met pret, schone schijn en gratis blijven ze aan de macht.
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Wat in andere landen wel werkt, werkt niet altijd in België. Typisch!
 • marcel mampaey

  1 jaar geleden
  in plaats van dit voorstel heb ik een ander verbied de auto-s die meer dan 150 per uur gaan en hef een dubbele taks op luxe wagens (porche bmw enz) en verminder de taks voor de gewone mensen maar daar zal groen niet durven aankomen met hun elite kiezers .