Afgelopen weekend voerde een vijftigtal mensen in Brussel actie om 'ecocide' op te nemen in het Belgische en internationaal strafrecht.
Volledig scherm
Afgelopen weekend voerde een vijftigtal mensen in Brussel actie om 'ecocide' op te nemen in het Belgische en internationaal strafrecht. © BELGA

Groen wil 'ecocide' erkennen als misdaad

Groen wil 'ecocide' erkennen als een misdaad en laten opnemen in het strafrecht. "Vervolging van grote milieumisdrijven moet makkelijker. Wie roekeloos omspringt met ons leefmilieu, mag de dans niet meer ontspringen", zegt Kamerfractieleider Wouter De Vriendt.

41 reacties

 • Bart Vanderbruggen

  1 jaar geleden
  50 mensen en de mening van de 11 miljoen anderen doet er niet toe. Ik heb het wel gehad met het grote groene gelijk als enig zaligmakende gedachte. Belangrijker is: waar zijn groenen als er moet nagedacht worden over de financiering van al hun waanideeën?
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De CO² uitstoot van een kerncentrale ligt tussen de 139-190 gCO²/per kWh. Het hele proces van uraniumwinning, uitbating-onderhoud en afbraak en afval in acht genomen. Dat is de helft van klassieke gascentrales. Maar er zijn nieuwe gascentrales die via een ander procedé zuiver CO² produceren zonder vermenging met stikstof. Dat CO² kan afgevangen, opgeslagen en hergebruikt worden voor bepaalde toepassingen. Een dergelijke experimentele gascentrale van 50 MW draait sedert 2018 in Houston (VS).
 • Alexa Grieken

  1 jaar geleden
  Dan zou heel de politiek van Groen als eerste vervolgd moeten worden omdat ze de bevolking verplichten het milieu te vervuilen met gascentrales in plaats van zuivere energie van een moderne kerncentrale.
 • Willy Masson

  1 jaar geleden
  Goed kunnen we groen en al de tegenstanders van kernenergie dagvaarden.
 • Mireille Vergauwen

  1 jaar geleden
  Diegene die denkt dat ge die mannen op de knieën krijgt die zit er naast. Het is al lang aan gang en we doen allemaal mee door te consumeren. Bovendien klein vraagje wat met groen Zwijndrecht? Kop in zand gestoken en waar hebben we dat nog gehoord wir haben es nicht gewust