Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Groen: "VRT mag geen geld van Google aannemen"

Groen stelt zich grote vragen bij het feit dat de VRT al drie keer geld heeft aangenomen van internetgigant Google. "Dat bedrijf snoept advertentie-inkomsten af van de mediahuizen en lijkt dat te willen compenseren met wat aalmoezen en smartengeld hier en daar", zegt Vlaams parlementslid Bart Caron. Volgens Mediaminister Sven Gatz is de financiering in lijn met de beheersovereenkomst.

13 reacties

 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  waarom niet daarmee kan een journalist een jaar betaald worden = ook het is nieuws dat de vrt journalisten hebben uitgezocht dus normaal dat hun bedrijf daarvoor betaald word!!
 • FRANS CORNELIS

  5 jaar geleden
  Geen geld meer in de partijen steken , zij teren allen op belastinggeld.
 • jan boden

  5 jaar geleden
  Ocharme, 40 000 euro dat is een aalmoes. Anderzijds is groen er morgen als de kippen bij om de dotatie (belastinggeld) aan de vrt te verhogen. Caron maakt zich belachelijk.
 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  Benny Deridder: Wat te denken van Mieke Vogels die in 2000 haar oude volvo aanprees in de campagne van de VOLVO dealers. Waarom horen we groen nooit klagen als hun coalitiepartners te Gent en Hasselt zich extra laten vergoeden! Ook met Fientje Moerman horen we ze nu niet
 • Alfons Verbist

  5 jaar geleden
  Groen is zich samen met CD&V en OVLD zich zeer nuttig aan het maken door veel kritiek te spuien die op geen gronden kan steunen. Samen met SPa, PS hebben ze nog nooit gelden aangenomen, alleen maar afgepakt.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.