Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

Groen vraagt uitleg over ventilatie en CO2-meters: “Weyts wil zijn politieke gelijk halen op de rug van de scholen”

Groen wil Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) interpelleren over het gebrek aan CO2-meters en ventilatieplannen in de Vlaamse klassen. “Samen met de experts hameren wij al maanden op het belang van ventilatie, luchtverversing en CO2-meters in klassen. De adviezen en aanbevelingen van experts en onze vragen werden keer op keer van tafel geveegd”, zegt parlementslid Elisabeth Meuleman. Zij wil dat er na de paasvakantie een plan op tafel ligt.

51 reacties

 • johan debue

  4 weken geleden
  Toch bijzonder eigenaardig. Bij de kappers zijn er co2 meters aanwezig en toch moeten ook die weer sluiten .De groene partij of partij van het eeuwige gelijk zal het weer eens komen uitleggen. Ook altijd de zelfde uitleg van groen oplossingen voor mensen over de partijgrenzen heen. Groen heeft voor alles een oplossing en al zeker om het schip nog sneller te laten zinken.
 • Sofie Vandenhogerheyden

  4 weken geleden
  Mevrouw Meuleman, dit zijn vijgen na pasen. De goede temperaturen en hopelijk de snelle vaccinaties (misschien komen die er ooit) zullen sowieso een gunstige invloed hebben op de cijfers.
 • Walter Lippens

  4 weken geleden
  Ben Weyts is de enige minister die deze crisis op een correcte manier aanpakt. Triestig om zo tegengewerkt te worden, zelfs vanuit zijn eigen partij.
 • NICOLAS VANDEVIJVER

  4 weken geleden
  Onze lagere school heeft voor elke klas een co2 meter aangekocht, alles werd correct opgevolgd zoals alle deuren en ramen open en toch een heel grote besmettingsgraad deze week en vorige week ! Gaan we de zotte toer op ? Misschien beter Ben Wijts gaan vervangen. Het virus hou je nt tegen.
 • Ledoux Ruddy

  4 weken geleden
  Ik dacht dat dit al maanden geleden besproken en opgelost was , misschien zijn er nog een paar CO2 meters te verkrijgen in den ikea ? wie weet
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Uitbater maakt restaurants Covid-veilig met eenvoudig systeem: “Zo wordt binnen even veilig als buiten”
  PREMIUM
  31

  Uitbater maakt restau­rants Co­vid-vei­lig met eenvoudig systeem: “Zo wordt binnen even veilig als buiten”

  Een groep restaurants werkt een systeem uit waardoor binnen eten onder even veilige omstandigheden zou kunnen verlopen als buiten op het terras. “Al maanden zoeken we naar een oplossing en nu denken we ze gevonden te hebben.” De uitbaters willen zo snel mogelijk een test organiseren. Professor bouwfysica Bert Blocken reageert enthousiast. “Dit soort projecten verdient navolging.”
 3. HLN ONDERZOEK. Hadden we schoolsluiting kunnen vermijden? Documenten leggen fiasco in ventilatie-aanpak bloot
  PREMIUM

  HLN ONDERZOEK. Hadden we schoolslui­ting kunnen vermijden? Documenten leggen fiasco in ventilatie-aan­pak bloot

  Alle scholen moeten opnieuw dicht. Hadden we dat kunnen vermijden als we de voorbije maanden sterker hadden ingezet op ventilatie? Wij spraken met ooggetuigen en konden overheidsdocumenten inkijken. De Vlaamse aanpak blijkt een fiasco. Er was geen ambitie, geen controle en geen geld. Het belang van ventilatie werd zelfs bewust geminimaliseerd: “We mogen geen paniek creëren!”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen