Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

Groen vraagt uitleg over ventilatie en CO2-meters: “Weyts wil zijn politieke gelijk halen op de rug van de scholen”

Groen wil Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) interpelleren over het gebrek aan CO2-meters en ventilatieplannen in de Vlaamse klassen. “Samen met de experts hameren wij al maanden op het belang van ventilatie, luchtverversing en CO2-meters in klassen. De adviezen en aanbevelingen van experts en onze vragen werden keer op keer van tafel geveegd”, zegt parlementslid Elisabeth Meuleman. Zij wil dat er na de paasvakantie een plan op tafel ligt.

51 reacties

 • johan debue

  1 jaar geleden
  Toch bijzonder eigenaardig. Bij de kappers zijn er co2 meters aanwezig en toch moeten ook die weer sluiten .De groene partij of partij van het eeuwige gelijk zal het weer eens komen uitleggen. Ook altijd de zelfde uitleg van groen oplossingen voor mensen over de partijgrenzen heen. Groen heeft voor alles een oplossing en al zeker om het schip nog sneller te laten zinken.
 • Sofie Vanderhoogerheide

  1 jaar geleden
  Mevrouw Meuleman, dit zijn vijgen na pasen. De goede temperaturen en hopelijk de snelle vaccinaties (misschien komen die er ooit) zullen sowieso een gunstige invloed hebben op de cijfers.
 • Walter Lippens

  1 jaar geleden
  Ben Weyts is de enige minister die deze crisis op een correcte manier aanpakt. Triestig om zo tegengewerkt te worden, zelfs vanuit zijn eigen partij.
 • NICOLAS VANDEVIJVER

  1 jaar geleden
  Onze lagere school heeft voor elke klas een co2 meter aangekocht, alles werd correct opgevolgd zoals alle deuren en ramen open en toch een heel grote besmettingsgraad deze week en vorige week ! Gaan we de zotte toer op ? Misschien beter Ben Wijts gaan vervangen. Het virus hou je nt tegen.
 • Ledoux Ruddy

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat dit al maanden geleden besproken en opgelost was , misschien zijn er nog een paar CO2 meters te verkrijgen in den ikea ? wie weet