Archiefbeeld. Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. © BELGA

Groen vraagt ontslag van Luc Van den Brande als voorzitter VRT

Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vraagt het ontslag van Luc Van den Brande als voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. Ze beweert dat Van den Brande cruciale informatie heeft achtergehouden toen de voormalige CEO Paul Lembrechts vorig jaar het ontslag van directeur Peter Claeys kwam vragen. Dat schrijft De Standaard dinsdag en bevestigde Meuleman in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

 1. Brusselse regering vindt akkoord over slimme kilometerheffing vanaf 2022, Gatz verdedigt maatregel: “Tarieven niet te nemen of te laten”
  Brussel

  Brusselse regering vindt akkoord over slimme kilometer­hef­fing vanaf 2022, Gatz verdedigt maatregel: “Tarieven niet te nemen of te laten”

  De Brusselse regering is tot een akkoord gekomen over Smart Move, de slimme kilometerheffing die ze vanaf 2022 wil invoeren. Het model werd goedgekeurd voor overleg, wat betekent dat de dialoog met de verschillende overheden op federaal en regionaal niveau en met de socio-economische partners kan worden opgestart. Vlaanderen en Wallonië uiten ondanks het aanbod tot overleg nu al forse kritiek op de aankondiging, maar volgens Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) is die onterecht. “We hebben nu een voorstel en je kan niet praten zonder voorstel. Het is niet te nemen of te laten”, zegt hij.
 1. Gecrashte Grosjean bezoekt onheilsplek in Bahrein en ontmoet zijn redder
  Play

  Gecrashte Grosjean bezoekt onheils­plek in Bahrein en ontmoet zijn redder

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen