Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Groen-voorzitter Almaci: “Verlenging twee kernreactoren is plan B en kan dus voor ons”

Groen-voorzitter Meyrem Almaci zet de deur op een kier voor een mogelijke verlenging van twee kernreactoren na de voorziene kernuitstap in 2025. “Dit is de optie B die in het regeerakkoord staat. We hebben dat regeerakkoord zelf onderhandeld, dus dat kan voor ons”, aldus Almaci op Radio 1. Ze beklemtoonde wel dat deze optie pas duidelijk zal zijn na de veiling van nieuwe productiecapaciteit dit najaar. “Laat ons eerst die veiling afwachten, maar we willen niet dat het licht uit gaat”, klonk het.

  1. Faroek Özgünes over tweede dag proces-De Pauw: “Hij werd emotioneel toen hij het woord nam en lof sprak over de vrouwen”
    Play

    Faroek Özgünes over tweede dag proces-De Pauw: “Hij werd emotioneel toen hij het woord nam en lof sprak over de vrouwen”

    Gerechtsjournalist Faroek Özgünes woonde ook de tweede dag van het proces-De Pauw in de rechtbank van Mechelen bij. De Pauw kreeg het laatste woord en bood geëmotioneerd zijn excuses aan alle vrouwen aan die hij naar eigen zeggen had gekwetst. Enkele uitspraken van de advocaten van de televisiemaker zorgden volgens Faroek Özgünes voor veel “tumult en onrust in de zaal”.