Wouter De Vriendt (Groen)
Volledig scherm
Wouter De Vriendt (Groen) © Photo News

Groen stelt voor om partij-uitgaven aan sociale media aan banden te leggen, Vlaams Belang spreekt van censuur

Meerderheidspartijen Groen en CD&V zijn bereid de partijfinanciering onder de loep te nemen en ook te verminderen. Dat hebben Kamerleden Franky Demon (CD&V) en Wouter De Vriendt (Groen) gezegd in De Zevende Dag. Oppositiepartij PVDA stelt meteen een halvering van de partijdotaties voor. Groen stelt ook voor de uitgaven van partijen aan sociale media “aan banden te leggen”, maar die piste wordt door oppositiepartij Vlaams Belang bestempeld als “censuur”.

64 reacties

 • willy verbeeck

  7 maanden geleden
  Natuurlijk wil dat links manneke de sociale media aan banden leggen, ze zien zelf wat een impact dat heeft nu het VB eindelijk eens niet de mond gesnoerd en van alles onterecht beschuldigd wordt door de media. Hij doet het nu al in zijn broek.
 • Danny Govaerts

  7 maanden geleden
  De uitgaven aan sociale media zijn te controleren. Het wordt pas een probleem indien geld wordt uitgegeven voor eigen personeel waar geen controle is als blijkt dat de uitgave de normale koste op de arbeidsmarkt met een 1000% verhoogd zijn. Want zakken van vriendjes kunnen enkel zo gevuld worden. En afgeroomd.
 • Ferdinand Nuyts

  7 maanden geleden
  Wouter De Vriendt hoeveel partijleden en ministers van Groen rijden al met elektrische wagen begin daar mee.
 • Pieter arons

  7 maanden geleden
  Akkoord op voorwaarde dat je binnen een paar jaar niet pleit om dit terug in te voeren. Want het voelt een beetje aan dat je dit nu doet omdat je er nu zelf niet van profiteert. En iemand anders wilt cencureren.
 • jef wouters

  7 maanden geleden
  vroeger was daar totaal geen controle op ik denk dat er veel van die oude krokodillen hun zakjes gevult hebben
 1. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept op tot kalmte in affaire El Kaouakibi: “Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept op tot kalmte in affaire El Kaouakibi: “Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft vrijdag in de studio van VTM NIEUWS opgeroepen tot kalmte in de heisa rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi. “Hoe schuldig iemand ook mag lijken in de media of op sociale media, laten we alstublieft opletten. Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”, aldus Lachaert. De voorzitter kijkt ook in eigen boezem. “Ik denk dat we hier een aantal lessen uit moeten trekken naar hoe men rekruteert naar verkiezingen toe.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Nu oprichtster en gezicht Sihame El Kaouakibi onder vuur ligt: dit is het felgeplaagde ‘Let's Go Urban’
  PREMIUM

  Nu opricht­ster en gezicht Sihame El Kaouakibi onder vuur ligt: dit is het felgeplaag­de ‘Let's Go Urban’

  Een onderwijzeres met een teveel aan energie geeft lessen hiphop aan anderstalige nieuwkomers. Het is februari 2009, het decor een simpel turnzaaltje in Boom. Leen Verbist (sp.a), toen schepen van jeugd in Antwerpen, merkt de onderwijzeres/danseres op. Sihame El Kaouakibi is dan 23 en zal niet veel later voor het eerst samenwerken met de stad Antwerpen: workshops in muziekcentrum Trix. Dit is het verhaal van na de danstraining nog snel zelf de toiletten van de turnzaal moeten kuisen tot het stadsfenomeen dat ‘Let’s Go Urban’ op het Kiel vandaag is.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.