Wouter De Vriendt (Groen)
Volledig scherm
Wouter De Vriendt (Groen) © Photo News

Groen stelt voor om partij-uitgaven aan sociale media aan banden te leggen, Vlaams Belang spreekt van censuur

Meerderheidspartijen Groen en CD&V zijn bereid de partijfinanciering onder de loep te nemen en ook te verminderen. Dat hebben Kamerleden Franky Demon (CD&V) en Wouter De Vriendt (Groen) gezegd in De Zevende Dag. Oppositiepartij PVDA stelt meteen een halvering van de partijdotaties voor. Groen stelt ook voor de uitgaven van partijen aan sociale media “aan banden te leggen”, maar die piste wordt door oppositiepartij Vlaams Belang bestempeld als “censuur”.

64 reacties

 • willy verbeeck

  2 jaar geleden
  Natuurlijk wil dat links manneke de sociale media aan banden leggen, ze zien zelf wat een impact dat heeft nu het VB eindelijk eens niet de mond gesnoerd en van alles onterecht beschuldigd wordt door de media. Hij doet het nu al in zijn broek.
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  De uitgaven aan sociale media zijn te controleren. Het wordt pas een probleem indien geld wordt uitgegeven voor eigen personeel waar geen controle is als blijkt dat de uitgave de normale koste op de arbeidsmarkt met een 1000% verhoogd zijn. Want zakken van vriendjes kunnen enkel zo gevuld worden. En afgeroomd.
 • Ferdinand Nuyts

  2 jaar geleden
  Wouter De Vriendt hoeveel partijleden en ministers van Groen rijden al met elektrische wagen begin daar mee.
 • Pieter arons

  2 jaar geleden
  Akkoord op voorwaarde dat je binnen een paar jaar niet pleit om dit terug in te voeren. Want het voelt een beetje aan dat je dit nu doet omdat je er nu zelf niet van profiteert. En iemand anders wilt cencureren.
 • jef wouters

  2 jaar geleden
  vroeger was daar totaal geen controle op ik denk dat er veel van die oude krokodillen hun zakjes gevult hebben