Katia Segers.
Volledig scherm
Katia Segers. © BELGA

Groen, sp.a en PVDA dienen motie in tegen subsidieplannen Vlaamse regering

PVDA, sp.a en Groen dienen straks een motie in tegen de subsidieplannen van de Vlaamse regering. De partijen doen dat op basis van artikel 73 van het Vlaams Parlement. Dat meldt Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a).

29 reacties

 • anna vandenberg

  1 jaar geleden
  Het wordt tijd dat iedereen zelf voor zijn luxe hobby's en projectjes betaald. Ik ken een jonge alleenstaande vrouw met drie kinderen, die werkt in een grootwarenhuis en zich niet kan veroorloven om ziekteverlof te nemen tijdens haar chemo behandeling. Ze kan niet rekenen op OCMW steun omdat ze een bescheiden woning heeft waarvoor ze wel een lening afbetaald. Wie verdedigt die mensen, niemand, ze klagen niet en laten zich niet gebruiken voor eigenbelang van politici.
 • Knaeps Daniel

  1 jaar geleden
  Subsidies, als je niet zelf bedruipend bent, heb je geen reden van bestaan. Altijd maar profiteren.
 • hilde van damme

  1 jaar geleden
  Een mooi en democratisch initiatief om veel van deze nutteloze subsidie-verslindende linkse organisaties wat te doen besparen. Er mag meer geld gaan naar niet-linkse ngo's en organisaties. Proficiat voor deze moedige beslissing.
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Dat de oppositie dan ook de nodige maatregelen voorstelt om deze besparingen op een andere manier te compenseren. Oppositie voeren louter met politieke doeleinden is al te gemakkelijk.
 • Lea Van Heybeeck

  1 jaar geleden
  Ook die partijen blijven maar geld pompen in allochtonen waarvan ze hopen dat die voor hen gaan kiezen. De werkende zullen alles wel betalen. Bah! Het wordt hoog tijd dat al die subsidies afgeschaft worden zeker beginnend bij al die Kleine duistere VZW’s. Schaf ook ineens die subsidies voor ALLE godsdiensten af.
 1. Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatregelen gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”

  Steven Van Gucht: “Zonder goede opvolging van de maatrege­len gaat curve niet naar beneden, en riskeren we op een plateau te blijven steken”

  Het Overlegcomité heeft gisteren een reeks versoepelingen aangekondigd die trapsgewijs in werking zullen treden, op voorwaarde dat de epidemiologische situatie dat toelaat. Volgens viroloog Steven Van Gucht zijn de doelstellingen haalbaar, al wijst hij erop dat de situatie op dit moment nog niet rooskleurig is. “We zitten in het midden van de golf, en de weg naar beneden moeten nog op een overtuigende manier worden ingezet. We moeten ons dus nog enkele weken houden aan de bestaande maatregelen”, klinkt het bij HLN LIVE.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?