Fotomontage: Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout en Vlaams minister-president Jan Jambon
Volledig scherm
Fotomontage: Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout en Vlaams minister-president Jan Jambon © Belga

Groen roept regering-Jambon op klimaatadaptatieplan uit te werken

Groen wil dat de Vlaamse regering dringend werk maakt van een klimaatadaptatieplan. Dat Vlaanderen zo geen plan heeft, “krijg je mij en alle Vlamingen die de komende dagen uit hun vel zweten niet meer uitgelegd”, zegt Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout woensdag.

54 reacties

 • Gerard Teeuws

  2 weken geleden
  dat groen eens voor eigen deur keert in de Vivaldi, daar zijn ze verkozen en daar is zeker werk genoeg.
 • Dirk Bogaerts

  2 maanden geleden
  tja 'Groen' die de gascentrales gingen bijbouwen (met gas die er niet meer is) en deze als groene energie lieten verklaren. Ik heb lang geleden veel op groen gestemd maar op deze bende salon fantasten, no way.
 • jos kenis

  2 maanden geleden
  Vaneeckhout weet maar al te goed dat Jan Jambon momenteel met verlof is en dat probeert hij om zeep te helpen. Wat zal hij morgen weer uit zijn mouw schudden ? Groen, een nieuwe dag en een nieuw verhaal.
 • Leo Van Vlaenderen

  2 maanden geleden
  In een ideale wereld, was en stemde iedereen groen en rood. Maar dit is helaas al lang geen ideale wereld meer.😓 Wat de huidige wereld nodig heeft is een (veel kleiner!) aantal bewuste en bekwame vertegenwoordigers, die hun eigen wensen, noden, angsten,... opzij zetten voor deze van land en volk. Samen met het volk en SAMEN met hun (beperkt aantal!) conculegas. Met alleen maar tegenwerken, de schuld afschuiven, de kop in het zand steken,... Bereiken jullie niks! Of is dat nog altijd niet duidel
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Tot 2020 was er een klimaatadaptatieplan in Vlaanderen. Waarom heeft de Vlaamse regering dat niet verlengd? Het niet reageren op deze vraag door Jambon getuigt van arrogantie en minachting. (da goat gij niet bepaolen) PS: Dat er nieuwe gascentrales moeten komen is niet de schuld van groen maar van de vorige regeringen die niets deden om de kerncentrales open te houden of nieuwe centrales te bouwen. De dure energie is wereldwijd en dus ook niet de schuld van de Belgische groenen.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. ASSISEN. Campingmoord. Ex-partner van slachtoffer getuigt: “Onze dochter is héél kwaad op die drie daar”
  PREMIUM

  ASSISEN. Camping­moord. Ex-part­ner van slachtof­fer getuigt: “Onze dochter is héél kwaad op die drie daar”

  “Mihael leek wel voor het ongeluk geboren. Hij heeft veel tegenslag gekend. Al zocht hij de problemen ook zelf wel op.” Zo vatte Samuel Parrent het korte leven van zijn broer Mihael bondig samen. Leven dat op een winternacht van 2017 eindigde in de koffer van een Seat Ibiza. Mihael Parrents ex Lotte getuigde over de gelukkige momenten. “Ons geluk was helaas teveel voor hem. Het ging té goed. Hij verdween.”
 1. INTEGRAAL. Lees hier de Septemberverklaring van Jan Jambon: “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”
  Play
  109

  INTEGRAAL. Lees hier de September­ver­kla­ring van Jan Jambon: “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams parlement. In die verklaring doet de regering traditioneel de grote lijnen van haar beleid en begroting voor het komende jaar uit de doeken. “Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk”, zegt Jambon nadat de partijen er die dag niet in slaagden een akkoord te vinden. Lees hieronder de Septemberverklaring van Jambon.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.