Archiefbeeld: federaal fractieleider Kristof Calvo, Groen-voorzitter Meyrem Almaci en de Vlaamse fractieleider Björn Rzoska
Volledig scherm
Archiefbeeld: federaal fractieleider Kristof Calvo, Groen-voorzitter Meyrem Almaci en de Vlaamse fractieleider Björn Rzoska © Photo News

Groen presenteert negen topprioriteiten en wil werk maken van een vermogensregister

Groen heeft vandaag haar negen topprioriteiten voor de nakende federale en Vlaamse verkiezingen voorgesteld in Mechelen. De partij wil onder meer een pak extra leerkrachten, meer middelen voor zorg op maat, een hoger nettoloon voor de lage en middeninkomens, hogere uitkeringen en pensioenen, een omslag naar een klimaatneutrale samenleving en meer investeringen in openbaar vervoer. Om dat te betalen, kijkt Groen onder meer naar een bijdrage van de grootste vermogens en haalt de partij dan ook het vermogensregister van onder het stof.

79 reacties

 • Rune Degrote

  3 jaar geleden
  Als er één partij is waar ik nooit zal voor kiezen is het zeker groen. Het wordt tijd dat we eens aan ons vlaanderen denken... denken aan onze mensen. Eerst onze mensen!
 • Alfons Detemmerman

  3 jaar geleden
  Privacy ? Wie heeft het recht te weten wat ik bezit ?
 • Louis Meeus

  3 jaar geleden
  Als er een partij is waar ik nooit voor kies is het groen.
 • Luc Deblonde

  3 jaar geleden
  Vermogen is wat overblijft, na bedrijfsvoorheffing, na sociale bijdragen, na onroerende voorheffing, na roerende voorheffing. Hoe ver kun je een citroen uitpersen? Totaal onrechtvaardig voor mensen die iets hebben kunnen sparen of bouwen? Zo bestraf je mensen die werken om iets op te bouwen!
 • jos De Decker

  3 jaar geleden
  Sorry, maar ik geloof alleen de PVDA nog en die spreken van vermogens boven 3 miljoen, eigen huis tot 500.000 euro niet inbegrepen. En hun klimaatplan is stukken evenwichtiger en socialer en ze willen net als VB geen kilometerheffing die er onder GROEN zeker komt.
 1. Vlaams Belang legt plan voor om onderwijs weer top te maken

  Vlaams Belang legt plan voor om onderwijs weer top te maken

  Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken heeft vandaag op de gezinsdag van zijn partij in Bokrijk een plan voorgelegd om het onderwijs opnieuw “top” te maken. Hij pleit voor centrale examens, het herwaarderen van de job van leerkracht, het stoppen van ondoordachte hervormingen en een verplicht taalbad voor leerlingen die het Nederlands onvoldoende beheersen. Van Grieken riep voor een publiek van 2.700 enthousiaste militanten ook op om de tradities te beschermen.
 2. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.