Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

Groen pleit voor soort van ‘Tripadvisor’ voor woonzorgcentra

Uit cijfers blijkt dat vorig jaar meer dan tweeduizend ouderen van woonzorgcentrum veranderden. Op de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid staat geen informatie vermeld over de kwaliteit van een woonzorgcentrum. Groen pleit daarom voor een soort van ‘Tripadvisor’ voor de ouderenzorg.

8 reacties

 • Marla Morgan

  5 maanden geleden
  Superidee. Kan helpen om de juiste keuze te maken voor een comfortabele oude dag en zo gaan die WZC's hopelijk ook meer hun best doen om kwaliteit te bieden i.p.v. enkel maar winst na te streven.
 • DIRK RASSCHAERT

  5 maanden geleden
  Kan men deze dan ook financieel bewerken ?
 • Emi Hergersberg

  5 maanden geleden
  Ik snap het niet vanwege de groenen : levenskawaliteit zal tripadvisor niet brengen. Verander gewoon ons maatschappelijk systeem en respecteer de familiewaarden waar dat mogelijk is. Nu "moeten" kinderen en kleinkinderen gaan werken. Sommigen zouden liever de keuze hebben om tijdelijk voor de oudere generatie te zorgen. RVT's kosten ook geld ! Rijke Zwitsers sturen hun familie naar exotische oorden. Daar is tripadvisor misschien goed voor.
 • etienne vijverman

  5 maanden geleden
  er proberen weg te blijven is de beste oplossing
 • Luc Van Bogaert

  5 maanden geleden
  Dit is wel nodig, want daar is een enorm verschil in zorgverlening tussen de WZC, vooral sommige privé-WZC vallen veeleer tegen.