Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

Groen pleit voor soort van ‘Tripadvisor’ voor woonzorgcentra

Uit cijfers blijkt dat vorig jaar meer dan tweeduizend ouderen van woonzorgcentrum veranderden. Op de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid staat geen informatie vermeld over de kwaliteit van een woonzorgcentrum. Groen pleit daarom voor een soort van ‘Tripadvisor’ voor de ouderenzorg.

8 reacties

 • Marla Morgan

  4 dagen geleden
  Superidee. Kan helpen om de juiste keuze te maken voor een comfortabele oude dag en zo gaan die WZC's hopelijk ook meer hun best doen om kwaliteit te bieden i.p.v. enkel maar winst na te streven.
 • DIRK RASSCHAERT

  4 dagen geleden
  Kan men deze dan ook financieel bewerken ?
 • Emi Hergersberg

  4 dagen geleden
  Ik snap het niet vanwege de groenen : levenskawaliteit zal tripadvisor niet brengen. Verander gewoon ons maatschappelijk systeem en respecteer de familiewaarden waar dat mogelijk is. Nu "moeten" kinderen en kleinkinderen gaan werken. Sommigen zouden liever de keuze hebben om tijdelijk voor de oudere generatie te zorgen. RVT's kosten ook geld ! Rijke Zwitsers sturen hun familie naar exotische oorden. Daar is tripadvisor misschien goed voor.
 • etienne vijverman

  4 dagen geleden
  er proberen weg te blijven is de beste oplossing
 • Luc Van Bogaert

  4 dagen geleden
  Dit is wel nodig, want daar is een enorm verschil in zorgverlening tussen de WZC, vooral sommige privé-WZC vallen veeleer tegen.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"