Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Groen pleit voor ‘fit note’ voor langdurig zieken

In het debat om meer mensen aan het werk te krijgen, pleit de partij Groen zaterdag voor een zogenaamde ‘Fit note’, waarop de arts noteert wat langdurig zieken nog wél kunnen doen op de werkvloer. “Vele mensen met een langdurige aandoening worden aan de kant geschoven terwijl ze zelf aangepast werk willen doen”, klinkt het. Groen beklemtoont wel dat zo een ‘Fit note’ alleen kan als het ziektebriefje voor mensen die niet lang afwezig zijn, wordt afgeschaft.

28 reacties

 • luc bruyndonckx

  3 weken geleden
  Maar als je politicus bent heb je geen fitnote nodig, dan mag je thuisblijven zonder controle voor 5700 netto. Proficiat. De schaamte voorbij.
 • bob jansens

  3 weken geleden
  Groen kan misschien eens beginnen om het mobiliteitsprobleem op te lossen. Nu heb je om een afstand van 40 km te overbruggen al snel 1,5u nodig. (dus 3u per dag) Het is de lange reistijd die voor veel mensen het werken zwaar maakt
 • Koen Neelen

  3 weken geleden
  Ik vraag me af wie er zit te wachten als werkgever op een langdurige zieke In deze tijd waar alles met minder personeel moet en veel meer werk op kortere tijd,ik was 27 jaar zorgkundige in een wzc, Voor dit voorstel van Groen vrees ik een geweldige theorie maar voor de werkgevers zal niet veel warme lucht geblazen worden,mijn werkgever heeft me voor aangepaste uren en werk aan de deur gezet na 27 jaar,ik geloof niet meer in luchtballonnen van onze groene vrienden!
 • willem merken

  1 maand geleden
  Je zal maar een ongeluk krijgen, na een jaar ga je op invaliditeit (kost minder aan de ziekenkas)
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Alle voorstellen zijn goed voor Groen om in de belangstelling te komen, en zo wat stemmen te ronselen. Helaas zijn hun voorstellen vaak wereldvreemd en/of onuitvoerbaar. Van Vivaldi kan men wel zeggen dat ze 'kleurrijk' zijn...