Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen).
Volledig scherm
Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen). © BELGA

Groen niet te spreken over afschaffing Minderhedenforum: “Vlaamse regering maakt organisaties die anders denken dan N-VA monddood”

PolitiekGroen is er niet over te spreken dat de Vlaamse regering voortaan in zee gaat met Join.Vlaanderen in plaats van met het Minderhedenforum als participatieorganisatie. “Organisaties die anders over integratie en racisme denken dan N-VA maakt de Vlaamse regering monddood. Het Minderhedenforum krijgt nu de rekening gepresenteerd omdat ze jaren de luis in de Vlaamse pels was”, reageert Vlaams parlementslid An Moerenhout. Ook PVDA en sp.a reageren verontwaardigd.

45 reacties

 • Leo Marien

  5 maanden geleden
  Groen is zelfs niet in staat om hun eigen mensen in de partij op een respectvolle manier te behandelen. Calvo weet daar ondertussen alles van.  
 • Karl Stynen

  5 maanden geleden
  Het is Groen dat boter op het hoofd heeft voor het mislukken van de integratie. Begin 2000 werd ons de Snel Belg Wet opgedrongen door Paars/Groen onder Verhofstadt en ook het Migrantenstemrecht voor buitenlanders die hier al 5 jaar verbleven. Het lijkt erop dat vooral moslims ‘integreren’ verstaan hebben als ‘infiltreren’. De kolonisatie van België en Europa – al in 1975 ingezet met de resolutie van Straatsburg – kreeg met de komst van Groen/Agalev een extra stimulans,dat zijn de feiten Mevrouw.
 • Odilon Van Pimperzele

  5 maanden geleden
  De Vlaamse bevolking, hun cultuur en identiteit wordt al jaren uitgespuwd door politieke adepten van Groen. Ten voordele van hun positieve discriminatie dogma's hoog tijd dat hier verandering in komt.
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  Groen kan misschien al hun plaatsen in de vele regeringen die ons landje rijk is afstaan aan de leden van minderheidsforum enz.
 • Walter De Vuyst

  5 maanden geleden
  Ik dacht dat het de bedoeling was om mensen te verenigen , of vergis ik me . Bij Vlaamse waarden denk ik vooral aan schuld en verzoening , niet in het minst voor wat er zich destijds afspeelde in de twee wereldoorlogen die we meemaakten . 
 1. Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan”

  Coronacom­mis­sa­ris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan”

  Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. "We kunnen nu beter niet te snel gaan", zegt Facon in een interview met De Tijd. Ook viroloog Marc Van Ranst zegt dat 1 mei “onmogelijk” wordt.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten