Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Jan De Meuleneir / Photo News

Groen licht voor voorwaardelijke invrijheidstelling zes maanden voor einde straf

Gedetineerden die zes maanden voor hun strafeinde zijn, zullen binnenkort onder voorwaarden vrij kunnen komen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in die zin.

10 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  ZE gingen 20 jaar geleden toch meer gevangenissen bouwen?
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Politici, zullen jullie ooit ook eens wat kompassie hebben met nooit vergoede slachtoffers van diezelfde criminelen? Nu dan?
 • vangeel guido

  2 maanden geleden
  Dus 7 wordt 1 maand?
 • FRITS VERSTRAETEN

  2 maanden geleden
  De verantwoordelijkheid wordt weer genegeerd door het politiek bestel. De oorzaak ligt in het niet bestaan van voldonde plaatsen in de gevangenissen waarover al 20 jaar en meer gediscuteerd wordt en waar men, zogezegd, geen geld voor heeft maar zelf stemt de politiek wel voor zijn eigen hoge loonopslag zonder blozen. Dit wordt nooit meer opgelost dus laat maar vrij wat gevangen zit dan kunnen de burgers het aan de lijve ondervinden.
 • Lucien Switten

  2 maanden geleden
  Wat doe je als manager om iemand aan te moedigen: je beloont met een incentive. Bij deze beloont onze minister van justitie dus de misdadigers. Ik dacht nochtans dat er veel meer werk en nood aan verbetering was aan zijn departement zelf.