ID / HATIM KAGHAT
Volledig scherm
© ID / HATIM KAGHAT

Groen licht voor samenwerkingsakkoord rond coronapas

De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagavond het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord dat de verwerking van de gegevens in onder meer de coronapas organiseert. Dat was nodig omdat de federale regering de pandemiewet in werking doet treden.

  1. Infectioloog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

    Infectio­loog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

    De werkdruk voor ziekenhuizen wordt alsmaar groter in deze vierde coronagolf en dat leidt soms tot moeilijke situaties voor de artsen. In het Universitair Ziekenhuis in Gent is gisteravond een coronapatiënt terug naar huis gestuurd omdat er nog plaats vrijgehouden moest worden voor andere patiënten die mogelijk nog zieker waren. “Alles verliep veilig en de patiënt kan thuis opgevolgd worden, maar in de ideale omstandigheden had ik die persoon nog één tot twee dagen in observatie willen houden, maar dat kon nu niet”, vertelt infectioloog Steven Callens onze redactie.