Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Groen licht voor registratie van vingerafdrukken op identiteitskaart

De veelbesproken vingerafdrukken op uw Belgische identiteitskaart komt er, ondanks eerder protest, dan toch. Dat besliste de ministerraad vanmiddag, op voorstel van minister van Binnenlandse Zaken & Veiligheid Pieter De Crem (CD&V). Volgens De Crem is het een belangrijke stap in de strijd tegen identiteitsfraude door criminelen en terroristen. 

140 reacties

 • jean-marie walschot

  2 jaar geleden
  Wij worden dus allemaal eerst beschouwd als criminelen.Dit is de omgekeerde wereld.
 • Herman Cohen

  2 jaar geleden
  Wat is het volgende een chip inplanten bij de mens, zodat ge hem constant kan opvolgen? Dit is eens te meer een schandelijke inbreuk van de privacy.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  De zware criminaliteit gaat vingerafdrukken weten te omzeilen, een beetje investeren in plastische chirurgie of micro-chips in de vingertoppen die iets anders afgeven ... misschien doen ze dat al!
 • Kees Huls

  2 jaar geleden
  Waar gaan deze privacy schendingen eindigen? Bij een baby gelijk na de geboorte een door de autoriteiten uitleesbare camera en geluidsrecoreder inbrengen en DNA afnemen? Hebben toch niets te verbergen.......
 • Ben Strubbe

  2 jaar geleden
  Altijd weer dat gezeur over privacy als het iemand wel of niet goed uitkomt. Wij worden dagdagelijks gefilmd, betalen met betaalkaarten en geven onze info aan banken en bedrijven die ons uitgavenpatroon netjes in een grafiek kunnen gieten. Besturingssystemen van gsm's slaan onze verplaatsingen op. Auto's zijn uitgerust met een sim-kaart, enz. Het is een logische evolutie die wij beter zouden omarmen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken