.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News/Belga

Groen komt met energiepremie van 200 euro en wijst naar Vlaanderen. Demir countert: “Aan ballonnetjes hebben mensen geen nood”

Ze steken veel energie in ideeën om de factuur te drukken, onze politici. Met de energiepremie van Groen heeft alweer een partij haar dada naar voren geschoven. De groenen leggen de bal ook in het Vlaamse kamp. “Daar blijft het stil”, vindt Meyrem Almaci. “Maar aan ballonnetjes hebben de mensen nu geen nood”, reageert Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA). Wie staat waar? Wie kan welk idee aanvaarden? En komt er eigenlijk wel een antwoord op de geldzorgen van de burger? 

501 reacties

 • peter wagemans

  3 maanden geleden
  Beste Sharon Debeul, de groenen in de ons omringende landen hebben ervoor gezorgd dat de kerncentrales sloten (Duitsland alle kerncentrales dicht) en de energievraag is dankzij de IT opmars in 30 jaar tijd verdubbeld. En die energie zou dan moeten komen uit zonnepanelen en windmolen, met alle nadelen van dien omdat ze geen continuïteit kunnen verzekeren. En de gasprijs wordt vooral bepaald door Rusland want hoe meer hoe duurder. Hoe dom kun je eigenlijk zijn? Groen is de schuld van dit debacle.
 • stefaan luyckx

  4 maanden geleden
  vraag me af, we zitten in de hoogste belastingsdruk van europa als ze geld tekort hebben verhogen ze boetes of belastingen hebben ze ergens geld over op de begroting zoeken ze om het uit te kunnen geven maar weet wel dat de verhouding tussen wat we moeten betalen en wat we ervoor terugkrijgen erg groot is en met tegenzin
 • Philip Bonte

  4 maanden geleden
  Geen politiekers meer in raden van bestuur,zou ook al helpen.Zijn daar gegevens van?
 • john dewit

  4 maanden geleden
  Groen direct schrappen dit zou pas voordeel voor België zijn !
 • Rik Clarysse

  4 maanden geleden
  Er is maar één oplossing Kernenergie behouden en nieuwe generatie NU beginnen ontwikkelen en bouwen en ook combinatie hernieuwbare energie, zeker geen gascentrales