Bruno De Lille.
Volledig scherm
Bruno De Lille. © BELGA

“Groen is en blijft voorstander van verbod op onverdoofd slachten”

Groen blijft een voortrekker om het onverdoofd slachten te verbieden, ook in het Brussels Gewest. Dat zegt Brussels fractieleider Bruno De Lille in een reactie op een Facebook-post van fractiegenote Annemie Maes waarin ze haar inspanningen voor het onderwerp als een van de redenen aanhaalt waarom ze geen plaats meer kreeg op de Groen-lijsten. Ze verwijst ook naar Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum die uit de partij stapte.

12 reacties

 • jan geens

  3 jaar geleden
  Het zou er nog moeten bijkomen ; dat groen VOOR onverdoofd slachten zou zijn . Als je voor de natuur bent kun je daar toch onmogelijk voor zijn ?
 • jean-luc barra

  3 jaar geleden
  Dit ligt te gevoelig voor de PS die haar stemmen nog merendeels van de moslims moet hebben.
 • Serge Aernoudt

  3 jaar geleden
  Zouden jullie ook zonder verdoving moeten opereren. Onnozele kwasten.
 • Ludovic De Beuckeleer

  3 jaar geleden
  alles om de allochtoon ter wille te zijn , nietwaar Alamci. dierenleed is iets wat de groene niet voelen , die deken enkel aan zichzelf.
 • David Van Nuffelen

  3 jaar geleden
  Groen niet alleen , .... VB ook . Maar het grote verschil is dat we met groen geen vlees mogen eten . De bende hypocrieten !
 1. HERLEES. Strengere quarantaineregels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuitstapjes meer - Moderna gaat boostervaccin voor nieuwe virusvariant ontwikkelen

  HERLEES. Strengere quarantai­ne­re­gels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuit­stap­jes meer - Moderna gaat boostervac­cin voor nieuwe virusvari­ant ontwikke­len

  De coronacijfers in ons land blijven maar stijgen. Om die reden werd vandaag over strengere maatregelen beslist door het Overlegcomité. Ook is ons land het eerste land in Europa waar de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant is vastgesteld. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 26 november.