Staat het kartel Samen op barsten in Antwerpen? Voorzitter Wouter Van Besien belegt op dit moment een extra nationaal partijbureau over de zaak-Meeuws.
Volledig scherm
Staat het kartel Samen op barsten in Antwerpen? Voorzitter Wouter Van Besien belegt op dit moment een extra nationaal partijbureau over de zaak-Meeuws. © BELGA

Groen houdt nationaal crisisberaad over zaak-Meeuws

"Wettelijk is het nog mogelijk om 'Samen' op te heffen. De politieke realiteit is natuurlijk wel dat het kartel met veel bombarie is aangekondigd en goedgekeurd werd door de congressen van Groen en sp.a." Dat zegt professor politieke wetenschappen Dave Sinardet (VUB). Groen belegt om 10.30 uur een extra nationaal partijbestuur over de zaak-Meeuws.

91 reacties

 • peter colson

  5 jaar geleden
  Ik kan me herinneren dat de deelname aan SAMEN bij de SPa op een mum van tijd beklonken was. Bij GROEN hebben ze er uren over gedaan om het akkoord te krijgen van hun leden. Zelfs Mieke Vogels had zo haar bedenkingen als ik het me herinner. Het was echter het pleidooi van Beels dat de leden overstag lieten gaan. Ik vermoed dat zij nu wel spijt van zal hebben. een slechtere start van een politieke loopbaan kan je je niet wensen.
 • Guy Soetewey

  5 jaar geleden
  Och arme de sukkelaar en nu zijn vriendje Besien van groen nog en dan zijn we weer twee niet onbesproken domme politici kwijt. Wel domme politici wat ze zijn tegen de lamp gelopen.
 • Frans Sels

  5 jaar geleden
  Vreemd dat je ruzie maker Calvo niet hoorde ,meestal heeft hij op alles wat te zeggen ! misschien kan hij ook vragen of Wouter Van Besien ook zou opstappen,Van Besien heeft zeker gegokt om zelf goed bediend te worden en heeft nu dik verloren.
 • Frans Sels

  5 jaar geleden
  Ik denk dat groen zeker was om aan de macht te komen met het kartel met SPA.om zodoende de postjes te verwerven.Snap het niet dat groen zo laag kon vallen,SPA een schandaal partij van Gent..naar Antwerpen tot in Hasselt om dan nog te zwijgen van het Franstalig gedeelte...de sossen van schandaal naar schandaal.
 • FRANS DE ROUCK

  5 jaar geleden
  Groen zou er beter aan doen om hun Groene rakker Van Besien eens goed door te lichten. Hij doet zich voor als de grote onschuld en men kan zich de vraag stellen heeft die man wel de capaciteiten om een Stad te leiden? Bij Groen plots vervangen als voorzitter . Wist Groen mogelijks van wat er gaande was met de Roma.