Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

Groen en sp.a willen gratis maandverband en tampons in scholen

Oppositiepartijen Groen en sp.a willen dat scholen verplicht maandverband of tampons aanbieden voor leerlingen. "Er wordt geschat dat 45 procent van de Vlaamse leerlingen die thuis moeilijk rondkomen soms geen geld hebben voor maandverband en tampons. Dit illustreert hoe hard ons armoedebeleid faalt", zegt parlementslid Celia Groothedde die een resolutie indient en daarbij de steun krijgt van parlementslid Maxim Veys (sp.a).

30 reacties

 • Eddy Crikemans

  4 maanden geleden
  Geef de mensen een tegemoetkoming voor de mondmaskers en gels ,dat zou beter zijn dan dat  gratis treinbiljet dat ons ook door de groenen opgedrongen werd en waar niemand nu iets mee kan aanvangen.onbegrijpelijk met wat die hun bezig houden of niet?
 • Yolande MARIS

  4 maanden geleden
  Eerst de mensen uitbuiten en dan een wortel voor hun neus houden,jullie hebben geen schaamtegevoel  meer ,als mensen deze essentiële producten niet meer kunnen bekostigen dan komt door het beleid dat jullie voeren
 • felix strackx

  4 maanden geleden
  Maak dat je grootje wijs. Ze hebben geld voor alles en nog wat: iPhones, festivals, fuiven....maar maandverband zou er niet meer af kunnen? Hou eens op met dat idiote gejammer!
 • Jef Vangheluwe

  4 maanden geleden
  En waarom niet, 'morgen' gratis iPad of een som geld als zakgeld...ongelooflijk !!! 
 • Georgette Vanoverbeke

  4 maanden geleden
  Een echte schande , wat de ene partij bespaard gaan de groene en de Sossen terug verbrassen waarom is dat nodig van gratis te geven , ze gaan daardoor heel veel stemmen verliezen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken