Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA). © Photo News

Groen dreigt met nieuwe hoorzitting voor Francken na omstreden uitspraak over “creatief” terugsturen van illegale criminelen

Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt wil collega Theo Francken (N-VA) opnieuw uitnodigen voor een hoorzitting van het parlement als er niet meer duidelijkheid komt over de uitspraken van de voormalige staatssecretaris tijdens een lezing vorige week in Beveren. Francken had daar gezegd dat hij destijds "creatief" was in het terugsturen van illegale criminelen naar eigen land. 

23 reacties

 • Nema De Geest

  1 jaar geleden
  Lucien Mertens, het gaat om een politicus die zegt dat hij "creatief" was bij het uitvoeren van zijn taken, zo creatief dat hij geen klare taal durft te spreken omdat hij naar eigen zeggen dan in problemen zou komen. Hij zal het ooit uitleggen als de feiten verjaard zijn. Elke politicus die zoiets zegt van eender welke partij moet grondig aan de tand gevoeld worden. Theo strooit overal stokken om zich heen en klaagt wanneer anderen niet anders kunnen dan erover struikelen.
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Die man mag eigenlijk nog geen windje laten of hij wordt door verzameld (s)links aangeklaagd, wie een stok zoekt vind er namelijk altijd wel een.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  De Raad van State heeft het al eerder gezegd, Francken is een populist die niets kent en zich niet minder aantrekt van de Belgische wetgeving
 • Frank Louman

  1 jaar geleden
  Devriendt, meewerken aan de ondergang van ons land is ook strafbaar. Pak maar al een advocaat.
 • Tom Faes

  1 jaar geleden
  Met de Theo is er altijd ambras verzekerd. Dat ventje kan het echt niet laten .Daar is één woord voor "FOEI"
 1. Theo Francken (N-VA) laat verspreiders Turkse propaganda oppakken in Lubbeek: “Toen ze in mijn straat bezig waren, hield ik ze bezig tot politie kwam”

  Theo Francken (N-VA) laat versprei­ders Turkse propaganda oppakken in Lubbeek: “Toen ze in mijn straat bezig waren, hield ik ze bezig tot politie kwam”

  De Lubbeekse burgemeester Theo Francken (N-VA) is boos. Onbekenden verdeelden zaterdag folders waarin de inval van Turkije in Syrië omschreven wordt als gerechtvaardigd. Francken schakelde meteen de politie in. “De folders waren anoniem maar wellicht gaat het om aanhangers van Erdogan en AKP. Ze werden opgepakt. Vermoedelijk zijn het ultranationalistische Grijze Wolven uit Genk en Sint-Niklaas.”
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"