Afscheidnemend Groen-voorzitster Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Afscheidnemend Groen-voorzitster Meyrem Almaci. © BELGA

Groen dient in Vlaams Parlement resolutie in om officiële feestdag te maken van 8 mei

Afscheidnemend Groen-voorzitster Meyrem Almaci dient een resolutie in het Vlaams Parlement in om van 8 mei een officiële feestdag te maken. Dat heeft de partij meegedeeld. Op die manier moet herdacht worden dat op 8 mei 1945 nazi-Duitsland capituleerde en de Tweede Wereldoorlog eindigde.

 1. Politie vindt 29.280 valse Pokémonkaarten en 500 namaaksleutelhangers op Sinksenfoor: “Als je als 8-jarige een pakje dure kaarten koopt en je kunt ze niet gebruiken, is dat zuur”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Politie vindt 29.280 valse Pokémon­kaar­ten en 500 namaaksleu­tel­han­gers op Sinksen­foor: “Als je als 8-jarige een pakje dure kaarten koopt en je kunt ze niet gebruiken, is dat zuur”

  De politie deed deze week een opmerkelijke vangst op de Sinksenfoor. In vier kermiskramen werden in totaal 2.367 namaakartikelen gevonden. In een laadruimte van een bestelwagen trof de recherche bovendien 29.280 valse Pokémonkaarten en 500 namaaksleutelhangers aan. Maar hoe herken je eigenlijk valse pokémonkaarten, die overigens niet goedkoop zijn? “Het meeste maken wij ons zorgen om de 8-jarige spelertjes.”
 2. Daarom staken piloten Ryanair: “Krijgen slechts vier flesjes water per dag, ongeacht duur van de vlucht of hitte”
  Play

  Daarom staken piloten Ryanair: “Krijgen slechts vier flesjes water per dag, ongeacht duur van de vlucht of hitte”

  Nadat er bij Brussels Airlines een driedaagse staking is gestart, legt ook het personeel van Ryanair in België gedurende drie dagen het werk neer. Een 100-tal werknemers heeft dan ook genoeg van de slechte werkomstandigheden. Piloot Philip vertelt dat ze “op het punt zijn gekomen dat het nog de enige manier is om de ogen te openen in de headquarters van Ryanair”.