Groen-covoorzitter Vaneeckhout over aanpak droogte en klimaat: “Het is schuldig verzuim van Vlaamse regering”

Voor Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen, vraagt de aanhoudende droogte evenveel urgentie als de energiecrisis. Volgens hem wordt er op dit vlak onvoldoende gedaan door de Vlaamse regering en is er zelfs sprake van schuldig verzuim, zo stelt hij in de studio van VTM NIEUWS.

244 reacties

 • Marc Baeyens

  4 maanden geleden
  De laksheid en de gemakzucht van een groot deel van de bevolking, dát is het schuldig verzuim van de linkse partijen en vooral van Groen die de bevolking op dergelijke manier hebben gevormd/gepamperd. Een ander voorbeeld is de achteruitgang van ons onderwijs.
 • Ronny Ooijen

  4 maanden geleden
  Dieter Vermeire, en hoe kan een partij iets doen als je geen deel uitmaakt van die Vlaamse Regering? Laten we naar de daden van Demir kijken. Eerst werd op haar vraag de uitrol van de digitale meter versneld met nog mee gedupeerden als gevolg. Ze diende het wetsvoorstel in om het capaciteitstarief in te voeren. Over de gevolgen dacht ze pas achteraf na. We mogen van haar vanaf 2029 enkel nog elektrische wagens kopen. Weet u wat Demir effectief doet? Carpe de Vlaming!! "Geniet" van haar daden.
 • Ronny Ooijen

  4 maanden geleden
  Jean Donny, wie beweert dat een coalitie met VB zowel nu als in de toekomst onmogelijk is? Was dat iemand van partij Groen of was dat De Wever van N(V)-Blabla? Eigenaar Suez onderhandelde in 2018 met regering over het eventueel open houden van 2 kernreactoren. Wie zei dat de volgende regering het maar moest oplossen? Juist, diezelfde De Wever. Inderdaad, iets om te onthouden.
 • Jean Donny

  4 maanden geleden
  En ja nog dit zonder Groen bleven de kerncentrales open en hadden we geen cordon. Iets om over na te denken en te onthouden voor 2024!
 • Dieter Vermeire

  4 maanden geleden
  We hebben een topminister op die post zitten. Wat hebben de groenen effectief gedaan in het verleden? Bitter weinig. Zuhal pakt effectief met daadkracht de problemen aan. Dankzij de Blue deal die ze mee tot stand bracht, hebben we tenminste nog drinkwater.
 1. Agressieve man bedreigt treinconducteur van NMBS: “Ik boks al je tanden eruit!”
  Play

  Video toont hoe agressieve reiziger treincon­duc­teur bedreigt: “Ik boks al je tanden eruit!”

  Deze TikTokbeelden tonen hoe een jongeman helemaal tekeergaat tegen een treinconducteur. In de video is te zien hoe hij tegen de treinbegeleider gaat staan en hem probeert te intimideren. “Ik ga jou hier laten zitten, vriend!” en “Je kan mij toch niks doen, kankerhoertje dat je bent”, schreeuwt de man onder meer. De conducteur zelf slaagt erin zijn kalmte te bewaren, maar de reiziger houdt maar niet op. De exacte omstandigheden zijn nog niet bekend, maar spoorwegmaatschappij NMBS is niet te spreken over het voorval. “We veroordelen elke vorm van agressiviteit of geweld naar het personeel”, klinkt het daar.
 2. Anzegems burgemeester slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbekkens is onbetaalbaar, waardoor waterpeil sterk afneemt”
  PREMIUM
  Anzegem/Zuid-West-Vlaanderen

  Anzegems burgemees­ter slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbek­kens is onbetaal­baar, waardoor waterpeil sterk afneemt”

  Om de (momenteel weinige) regen die er valt zo goed mogelijk te stockeren, kunnen wachtbekkens soelaas brengen. Maar er is een probleem. “Baggeren is onbetaalbaar, waardoor de capaciteit van zo’n waterbekkens met tot zestig procent afneemt. De hogere overheid moet dringend met een oplossing komen”, vindt burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) van Anzegem. Volgens nationaal Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is Zuid-West-Vlaanderen ook te veel verhard.