Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Groeiende malaise bij de politie: stress, uitputting, burn-out en buitensporig gedrag

Een audit naar de werkdruk bij de federale politie en twaalf lokale politiezones, uitgevoerd in 2018, maakt melding van een groeiende malaise bij de politie. Dat schrijft La Dernière Heure. 

18 reacties

  • Marc Verschaeren

    4 jaar geleden
    Onbetrouwbaar , vroeger stonden ze dichter bij het volk en was het geen bende ongeregeld die er alleen maar op uit zijn je een boete aan te smeren voor om het even wat , desnoods verzinnen ze wel iets ! .
  • paul piens

    4 jaar geleden
    in "onze tijd" gingen wij na het werk samen een goed glas drinken, de bazen stonden zachter ons als er een probleem was. Nu mag het eerste niet meer (voorbeeld functie) en de bazen staan nog steeds achter hun manschappen maar met de bedoeling een mes in hun rug te steken als het misloopt en met in hun andere hand een paraplu om direkt open te trekken zo dat er niets op hun hoofd terecht komt..
  • louis lievens

    4 jaar geleden
    Geens zal wel gelijk hebben dat Jambon zijn werk niet goed genoeg was,besparingen is nooit goed op de kap van de werkende man . Dat ze eens beginnen op besparingen in de regeringen , de parlementairen en aan het spijzen van de partij kassen. En als dat gebeurd is kunnen wij de tekorten aanvullen.
  • marie-jose Marie-José Anthonis

    4 jaar geleden
    Wat had je verwacht weinig of geen respeckt krijgen ze nog wees ook vriendelijk dan krijg je dat terug ze doen gewoon hun werk van mij een dikke duim
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Te veel oorzaken om op te noemen zeker? De werkomstandigheden worden alsmaar slechter. Managers zonder kennis van het werkterrein komen alles herorganiseren en er een knoeiboel van maken. De verloning daalt omdat de koopkracht effectief daalt, van te weinig geld krijg je kopzorgen en word een mens ziek. Wie een inkomen heeft om normaal goed te leven is gelukkiger, een feit dat men onderschat.