photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Grijze gevangenisplunje niet meer verplicht: gedetineerden mogen eigen kledij dragen én wassen

Vergeet de grijze gevangenisplunjes. Vanaf 1 juli 2020 mogen gedetineerden hun eigen kledij dragen. Er komen wel strenge regels. Aanstootgevende T-shirts of schoenen met stalen noppen mogen bijvoorbeeld niét. “Een maatpak wel, al zullen de meesten toch voor makkelijke sportkledij kiezen.”

118 reacties

 • Fahad Bin Shabal

  3 jaar geleden
  Met veel verbazing lees ik de reacties hieronder! Willen jullie echt dat jullie medemensen nog zwaarder gestraft worden? In belgie kom je zeer snel in de gevangenis terecht nog voor de schuldvraag is onderzocht! Mensen wees wat coulanter, we zijn toch geen beesten? We hebben allemaal hetzelfde bloed en lang niet dezelfde mogelijkheden in het leven. Het is aan de rechter om passend te straffen maar het verblijf in de gevangenis moet zonder enige twijfel twijfel humaan zijn!
 • Jean-Paul Halsberghe

  3 jaar geleden
  ''ze kunnen zo hun detentieschade beperken'' de feminisering van onze maatschappij dokkert verder. In het huidige politiek correcte klimaat misschien een logische maatregel maar vergeet niet dat de gevangenenallemaal zware midsdrijven begingen. Als men de maatschappij gevangenis ombouwt tot soort speels internat verhoogt dit de straffelososheids-overtuiging bij veel would be stoute jongens.
 • Lode vleminckx

  3 jaar geleden
  Nu nog kunnen kiezen uit een tiental verschillende menu's bij het middagmaal of uur van eten naar keuze
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  En wat de volgende keer, een kostuum in zijde en de slachtoffers mogen die ook dragen wat ze willen????
 • Sylvain Vekeman

  3 jaar geleden
  En het personeel moet het met versleten kledij doen omdat er nauwelijks nieuw geleverd word!!!
 1. “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatiefrecht hebben”

  “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatief­recht hebben”

  “Ik hoop dat mensen met hun verstand zullen stemmen", zegt N-VA voorzitter Bart De Wever in een interview op Radio 1, naar aanloop van de verkiezingen in 2024. Wat hij daarmee bedoelt? “Mensen moeten stemmen op een partij die werkelijk verandering kan brengen.” En die verandering zit niet vervat in het programma van Vlaams Belang, dat “niets zal bijdragen in een regering”.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.