Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © BELGA

Griep krijgt voorlopig geen vaste voet aan de grond in ons land (maar dat kan nog veranderen)

Hoewel we in deze periode van het jaar traditioneel een stijging van het aantal griepbesmettingen zien in ons land, blijft een echte opstoot momenteel achterwege. “Hier en daar wordt er wel al een griepvirus geïsoleerd, net als in andere landen trouwens, maar al bij al niet zo veel”, aldus viroloog en griepcommissaris Marc Van Ranst. Hij waarschuwt wel dat dit nog kan veranderen, “afhankelijk van de maatregelen die we aanhouden”.

 1. JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ! FEESTWEEK. “Nu is het officieel. Wij laten deze week zien dat de aankomende generatie er één met grote ambities is.” Met veel goesting om met jongeren uit heel Vlaanderen eens goed zot te doen, doopten Jessica en Aaron van het jongerencollectief de JEZ!-boot. Varend van Aalter naar Antwerpen maakt Qmusic een week lang radio, en zamelt onderweg centjes in om onze jeugd vooruit te helpen. “Op naar meer dan een miljoen.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Onderzoek naar “wilde feestjes” van eliteagenten in kazerne: “Ze verzetten sloten alcohol, liepen naakt door de gang en hielden een triootje”

  Onderzoek naar “wilde feestjes” van eliteagen­ten in kazerne: “Ze verzetten sloten alcohol, liepen naakt door de gang en hielden een triootje”

  Het parket is een onderzoek gestart naar twee “ongepaste feestjes” in de kazerne van de Federale politie in Etterbeek. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Enkele eliteagenten zouden stomdronken geweest zijn en naakt door de kazerne hebben gelopen. Er is een opsporingsonderzoek gestart en tegen de betrokkenen loopt een tuchtonderzoek, klinkt het.
  Brussel