AFP
Volledig scherm
© AFP

Greta Thunberg hekelt spookvluchten Brussels Airlines in tweet

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (19) heeft in een tweet uitgehaald naar Brussels Airlines omdat de vliegtuigmaatschappij 3.000 bijna lege vluchten uitvoerde. “De EU is zeker en vast in een klimaatnoodtoestandmodus", merkt ze sarcastisch op.

36 reacties

 • Jan Vannuffelen

  4 maanden geleden
  Dat kan je ook zeggen over autobussen met 2 man of treinen met 10 a 20 wagons waar je amper iemand in ziet zitten.
 • jan boden

  4 maanden geleden
  Sinds wanneer geniet een tweet van een negentienjarige onze aandacht ? Zouden we ons niet beter met serieuze zaken bezig houden.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  4 maanden geleden
  Alle 1.22 seconde gaat er een vliegtuig omhoog ,wereldwijd hebben we 330000 van die directe luchtvervuilers,idem containerschepen en cruises die per uur 13000 ton zware stookolie erdoor draaien en dan hebben ze hun mond vol over milieu en opwarming van de aarde.Continenten zo groot als Afrika en Zuid-Amerika worden verbouwd alleen om de wereld aan voeding te voorzien,miljarden liter water wordt er gesproeid dagelijks en dan zijn ze verwonderd dat te pas en onpas regent,ja kleine man is dader.
 • Annick Janssens

  4 maanden geleden
  Ter info, een tijdslot kan je niet kopen! De tijdsloten worden verdeeld volgens vraag en aanbod, eerst op basis van historische rechten, dan andere criteria. Dit is de reden dat alle maatschappijen er alles aan doen om bepaalde tijdsslots op drukbezette luchthavens te behouden. Eens je minder dan 80% (nu tijdelijk (50%) van je tijdsslots gebruikt hebt, verlies je deze en komt hij in de pool voor andere maatschappijen.
 • Patrick Van den bemt

  4 maanden geleden
  Hans Andersen, je kan ook stellen dat ze de jobs veilig stellen door de slots niet kwijt te spelen. Het ligt niet aan Lufthansa of Brussels Airlines, wel aan het systeem van het beheer van de slots en rechten, is overkoepelende regelgeving die in de huidige context van de pot gerukt is.